lördag 15 januari 2011

januari 2011 tankar, reflektioner och lite till

Ursäkta mig, kära läsare. Jag noterar att det har gått två veckor sedan sist. Det beror på att det är allmänt tyst i världen såhär när alla helger är överståndna. Lugnt är kanske inte det rätta ordet. Australien har drabbats av de största översvämningarna i mannaminne. Likadant är det i Sri Lanka och Brasilien. La Ninja och El Ninjo visar sina gemensamma krafter. Det känns tryggt att vara bosatt i en "klimatlugn" del av Världen. Samtidigt känner man hur förgängligt allting egentligen är. Vem vet vad som händer i morgon? Även vår lugna del av Världen kan drabbas av något. Det gäller att fånga dagen:"CARPE DIEM".

Vad händer för övrigt?
Sossarna letar febrilt efter en efterträdare till Mona Sahlin och skånesossarna har med anledning av detta upprättat en kravprofil för denna person.
* Skall kunna leda och hålla ihop partiet
* Skall kunna vinna val
* Skall kunna styra valet

Detta låter väldigt intelligent, men det beror förstås på vad man jämför med...

Vi pensionärer har fått löneförhöjning. Kan den betraktas som ett tack från Alliansen för att majoriteten av oss pensionärer, enl. uppgift,som regel stöder deras politik. För min del blev det 500kr mer i månaden efter skatt. Man tackar.

Våra långtidsarbetslösa växer i antal och de som nu har kommit in i s:k fas 3 i programmet blir bara fler och fler och kritiken mot systemet växer. Om man har kommit så långt in i arbetslösheten är man inte längre ett förstahandsval för arbetsgivarna. Likheten med förtidspensionering är slående. Denna nöten är svår att knäcka.
När en människa har gått så pass länge i olika program blir den till slut pacificerad och det är väldigt allvarligt. Personen förväntar sig att någon skall göra något för honom/henne. Så fungerar inte det verkliga livet. Det är och förblir alltid den egna insatsen som kan ge resultat.

Ett absolut måste för denna gruppen är utbildning för att en anpassning till kravprofilerna skall kunna göras. Det saknas yrkeskunnigt folk i många branscher. Visst, många varken vill eller kanske kan vidareutbilda sig, men faktum är att det är den enda chansen att komma vidare i ett högteknologiskt samhälle. Jag är optimistisk nog att hävda att de flesta av oss människor är tillräckligt skaffade för att lära sig mer. Det är mycket fråga om vilja!
Kastade jag iväg en brandfackla nu?

För övrigt rekommenderar jag starkt ett besök hos Monica Oldsbergs Ost i Höganäs! Vi befann i "gruvorten" i går i helt andra ärenden, men gjorde självklart även ett besök i ostaffären.
Det blev tryffelsalami, fetaostfylld paprika, parmesansalami, oliver från Ligurien , ett urval goda och mycket prisvärda ostar samt ett väldigt trevligt bemötande. Delikatesserna skall avnjutas i kväll följda av oxfilé till varmrätt. Hur denna blir tillredd vet jag inte nu i skrivande stund.

Under besöket i Höganäs köpte undertecknad en ny skjorta på rea. Den hade kostat 900kr men såldes för 300kr. Nu har jag rutiga skjortor så det räcker.

Dagen skulle egentligen avslutas med ett surprise party och krogbesök med vännen Jan som fyllde år. Under dagen hade han dock inmundigat ett fettdrypande wienerbröd som lilla magen, just för tillfället, inte tålde. Hoppas verkligen att det är en tillfällig "allergi" eftersom jag från tidigare erfarenheter vet att just wienerbröd har en framträdande plats i Jans hjärta. Han fick stanna hemma utan oss och där lokalisera sig i närheten av brusfåtöljen för ev. akuta behov. Vi själva hämtade oxfilé med pasta på Bara Vara á 180kr per portion. Dyrt men gott! Blommorna som var avsedda till födelsegrisen behöll vi själva. Han får ha en blomma vid något annat tillfälle.

Klockan är nu 9 på morgonen och det börjar bli dags för den dagliga långpromenaden på 1,5 till 2 timmar. Det känns skönt och har blivit ett behov. Dessutom har intaget av alkoholhaltiga drycker sjunkit till ett minimum. Mer än ett par glas vin i veckan blir det inte och whiskyn står där ensam och övergiven i skåpet. På logen fungerar det alldeles utmärkt med ett par Ramlösa före maten i stället för ett par whisky . Min kära säger dessutom att den gamle ser mycket yngre ut nu. Sådant triggar och det får jag naturligtvis jobba på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar