söndag 2 januari 2011

En tillbakablick på nådens år 2010

En nyårssupé för två dukades fram



Vad vore en nyårsafton utan en färsk hummer tillsammans med Lallertedts Aioli majonnäs och en utsökt Stoneleigh därtill. Hummern kostade 149kr på Maxi och var helt OK.



Rosastekt lammytterfilé rullad i örtsmör innan stekning. Rödvinssås och röstipotatis serverades därtill.
Vi sköljde ner den med en Rioja reserva - Marques de Riscal.

Desserten bestod av pepparkakor, ljus och mörk choklad från Marabou, toppad med ett urval godbitar från en ask Alladin.

Som alla andra skribenter avser även jag göra en tillbakablick på året som gått. Jag skall dock inte beröra idrotten. Det är nämligen så att jag tycker att sportjournalisternas återblick på det gångna året är något av det tråkigaste man kan läsa. Tråkig läsning vill jag bespara er, kära läsare, från.

Vad hände då?

1.Den för vår familj viktigaste och roligaste händelsen inträffade den 5 april. Då kom Liv till världen.
Det kändes härligt att bli morfar igen.

2.Nu i juletider är det två år sedan pensionen inträffade och det känns bättre för varje dag som går.

3.Min roll som ledare för cykelgänget i SPF är numera historia. På den sista rundan kom en deltagare och det var undertecknad. Lite synd för det var en trevlig och social grej.

4. Dammen i trädgården blev klar. Se tidigare inlägg.

5. Brother 2 Brothers verksamhet fortsatte fullt ut och vid det här laget är brödernas kunskaper om mat och allt där omkring ganska gedigen och under 2011 kommer den att utvecklas ännu mera. Läs mera på www. brortillbror.blogspot.com

6. Nygamla vänner från USA hittades på Facebook.

7. Hjärtat
Nu har vardagens bistra verklighet återkommit och min PA (personliga assistent) är uppsagd efter en kort men trogen tjänst.
Patienten är inte längre patient vilket innebär att hemmets s:k grovsysslor åter ligger på ens lott typ snöskottning, sophantering, de vanliga städuppgifterna (dvs toaletterna), de tyngre lyften och lite till.
Nu skall det i ärlighetens namn nämnas att det inte bara är de tråkiga sakerna som åter ligger på min lott. Jag får ju faktiskt köra bil ingen och det känns bra!

Livet har blivit både sundare och billigare. Waranet gör att man skall vara återhållsam med alkoholhaltiga drycker. Inte en droppe whisky sedan i början av november! Det har blivit billigt och bra. Systembolaget har härmed förlorat en trogen och spendersam kund.

Kalaskulan är nästan borta. Det är långt till max 102 cm runt midjan. Dagsrutinerna innehåller numera en snabb långpromenad på 1 till 1,5 hrs. Det är faktiskt ett billigt pris man betalar för att må bra.

8. Börsen steg med 23% i år. Det är bra för pensionen.

9. Kronprinsessan Victoria fick sin prins Daniel i årets stora bröllop.

10. Vi fick en minoritetsregering med Rheinfeldt i spetsen och moderaterna har aldrig varit starkare än nu. Samtidigt har sossarna aldrig varit svagare. SD har fått sin vågmästarroll och det kan bli lite trixigt för regeringen. Framtiden får utvisa detta.

11. Om vi sedan tittar runt lite i omvärlden, blev det några utropstecken.

Katastrofen på Tahiti. Den var så omfattande att det blev svårt att ta till sig.

Gruvarbetarna i Chile som räddades mirakulöst. Detta engagerade världen mer än Tahiti.

President Obama lyckades sjösätta en ny sjukförsäkring i USA. Rejält urvattnad, men ändå.

En varning utfärdas härmed för Palins American Tea Party.

Det avslöjades att Kungen har varit ute och festat rejält genom åren. En del villiga Damer lär ha varit inblandade. Kungen är människa han också... TV4 fick säkert riktigt bra betalt för reklamen när dom sände detta.

Nyårsafton firade vi ensamma, se bilderna. Det var riktigt behagligt. Vi kom fram till att det var första gången någonsin vi valde detta alternativet. Anledningen var framför allt att patienten fortfarande är lite patient och känner för att ta det lilla lugna.
Tänk att vakna en nyårsdag frisk och fullt utvilad. Detta har tidigare aldrig hänt i undertecknads vuxna liv.

Som avslutning vill jag kommentera läsarstatistiken på denna blogg. Glädjande nog ökar intresset hela tiden även om det är långt kvar till de ordentliga annonsintäkterna. Sist jag tittade låg det på 0,21 kr för hela tiden. Ha ha.
Den sista tiden kan noteras en hel del läsare i Thailand. Befinner sig alla vännerna i Thailand just nu? Kan det rent utav vara så att det svenska språket har blivit obligatoriskt i den thailändska skolundervisningen? Snart dyker det säkert upp en förklaring.

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar