onsdag 27 oktober 2010

Reflektioner, tankar och rapporter

Att åka själv i egen vagn är jättekul
Efter drygt 6 månader sitter jag själv upprätt i babysittern!
Förövning till Halloween?
Beuf Bourgognion i goda vänners lag
En vacker höstdag i oktober - vägen ner till källan i Brunnsparken
Bunnsparken i höstskrud


Det händer mycket nu! Kallelsen till klaffbytet damp ner i brevlådan häromdagen. Måndagen den 15 november är det dags i Lund. Det känns bra att få det överståndet så fort som möjligt.

Höstens engagemang efter v-45 har härmed blivit inställda. Det sista blir gåsamiddag med SPF
den 9 november. Därefter skall han opereras och rehabiliteras. Hoppas allt klaffar,s.a.s. Efter jul skall det vara full fart igen lagom till vårens ankomst.

På tal om våren, känns den ganska avlägsen nu. Det blir mörkare och mörkare, kallare och kallare och ruskigare och ruskigare. Växtligheten går in i vintervilan.Det är alldeles för långt till ljusets återkomst!

HÄR KOMMER ETT TIPS PÅ VINTERFÖRVARING AV OLIVTRÄD.

Behäng trädet med en julgransbelysning och klä in det i vanlig markduk som man använder vid plattsättning bl a. Slingan avger både värme och ljus och duken bör skydda från inte allt för låga temperaturer. Placera trädet (om du har det i kruka) så skyddat som möjligt. Det ser riktigt trevligt ut med ljusen som skönjar bakom duken. Någon garanti för att trädet skall klara sig har jag dock inte, men det får ju en chans.
Rapport kommer till våren.

I fredags var det gille på Fridas Gata. Vi var 8 glada (undertecknad står bakom kameran som vanligt), se bild, som avnjöt en delikat charkuteritallrik från Oldsbergs Ost, beuf bourgignon och äpplekaka. På delikatesstallriken låg det bl a tryffelsalamai, parmasalami, soltorkade tomater, oliver från Ligurien, pesto, seranoskinka m.m. Alla var mätta, belåtna och glada. Sent blev det minsann också. Klockan var över midnatt innan gästerna drog sig hemåt.

LIV

Det är härligt för morfar ett se hur hon utvecklas för varje dag. Bilderna talar för sig själva.

Till slut kan vi nu konstatera att det rödgröna samarbetet tog slut i går. Det är inte förvånande på något vis. Vad hade dom egentligen att samarbeta om rent konkret? Detta kommer att bli bra för alliansens väljarsympatier, tror jag.

På lördag är Kerstin och jag beordrade att inte boka upp oss på något. Den hemlösa familjen hr något på gång. På söndag är det halloweenfest i Laröd under ledning av Elise och hennes kompis Maja. Planeringen har pågått under en längre tid. Vi har alla en roll att fylla och rapport kommer.

Så visst händer det saker hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar