torsdag 21 oktober 2010

Dagens Nyheter och funderingar

Gamla och glada tant Agda, 90 år

När Bernadotte landsteg i Helsingborg för 200 år sedan fanns det garanterat ingen kustbevakning som eskorterade honom. Detta blev den enda bilden. Ösande regn förhindrade vidare fotografering.



I går den 20 oktober landsteg kungafamiljen inför firandet av 200 års jubiléet. Kl 12.55 sken solen från klar himmel och vid landstigningen 5 minuter senare öppnade sig himmelens portar på vid gavel.

För 200 år sedan rådde det torka i det skånska landskapet och bönderna som stod på kajen då, tyckte att den blivande Drottningen som var på väg att landstiga skulle se till att det blev en ände på eländet och ropade därför unisont " Vi vill ha rain, vi vill ha rain". Drottningen tyckte det var en fin hyllning till henne. I hennes franska öron lät det som " viva la Rheine". Ursäkta ev. felstavning . Den kören behövde inte stå där idag...

ATT HÅLLA KLAFFEN

Nu skall jag inte hålla klaffen stängd längre. Det har pågått tillräckligt länge nu och har blivit ganska tröttsamt i längden. Vaddå, han brukar väl inte hålla klaffen, säger man då. Jo, en av klaffarna öppnar sig inte mycket och det är Aortaklaffen.

Efter ett antal besök på Vårdcentral, Cityklinik och kardiologen på lasarettet har man alltså konstaterat detta. Vid en kranskärlsröntgen upptäckte man att nätverket fungerar. Det hittades inget skröfs i omloppet. Det är "bara" klaffen som skall bytas. Operation beräknas ske innan jul.
Därefter får man kanske kondition som en 20 åring. Vänner: HUKA ER! Till våren kommer han igen.

TV- BREDBAND OCH TELEFONI.
Stackars gamla tant Agda, 90 år, som skall anpassa sig till dagens digitala verklighet. Det är en djungel därute och det kan bli ganska dyrt om man inte är lite om sig och kring sig och tar sig tid att studera mångfalden av utbud där ute.

I dagsläget har vi på Fridas Gata 115 en fast månadskostnad på 650 kr i rena fasta avgifter.
Telia sköter bredband och telefoni och Com Hem levererar TV utbudet via digitalbox.
Fr o m 20 januari 2011 blir det Com Hem för hela slanten (Telia har 3 mån uppsägning). Det var ett antal turer fram och tillbaka innan vi kom till skott. All heder åt kundtjänst på Com Hem, men deras försäljningsavdelning är inte "my cup of tea". Dom kör rena högtrycksförsäljningen per telefon och man hänger helt enkelt inte med och är väldigt dåligt förberedd när dom ringer upp. Oftast är man ju mitt uppe i något annat. Dealen rättades till med kundtjänst, jag fick klara besked och ett paket precis som jag ville ha det.

För 378 kr/mån får vi TV Medium + 8 favoriter, telefoni och dessutom en HDTV digitalbox och ett något snabbare bredband (10 mb) än vad vi har idag. Besparing 279 kr.

Nu är det bara att hoppas att det fungerar också. Om inte, får dom med pensionären att göra. Han har gott om tid.

MOBILEN

Tele-2 ringde häromdagen och vill förlänga abonnemanget, vilket gjordes. Min åsikt är ju att det är bra att dom ringer upp och frågar och sedan skickar ett papper som man signerar och sedan skall det vara klart. Så funkar det inte längre. Numera ringer man, talar snabbt och presenterar sitt ärende för att nästa ögonblick tala ännu snabbare, på gränsen till obegripbart, rabblande kontraktsvillkoren. Samtalet avslutas med ett hej då och du står där och funderar över vad du egentligen gick med på. Själv tror jag naivt alla om gott och förutsätter att det inte var något mer än en förlängning av kontraktet.
Åter igen dök bilden av gamla tant Agda, 90 år upp igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar