lördag 16 oktober 2010

Mera nytt från kollektivet

Den glada kocken
En av förrätterna avnjutes
Elise och Lollo ägnar sig åt Wee

Som nämnt vid tidigare tillfällen, går det ingen nöd på oss i kollektivet. I går avnjöt vi en fyra rätters middag.

Vi började med några utvalda ostar ackompanjerade av en tryffelsalami . Allt inhandlat hos Oldsbergs Ost i Höganäs. Herrarna sköljde ner dessa delikatesser med en god tjeckisk öl.
Som rätt nr två avnjöts smörstekta kantareller på smörstekt toast. Därefter bars det in ugnsstekt oxfilé med potatisgratäng, rödvinssås och bearnaisesås. Varmrätten tillhör det äldsta barnbarnets absoluta favoriter, men hon åt ändå ganska måttligt. Hon hade i färskt minne en plommonspäckad fläskkarré med sås och potatis hemma hos gamla Farmor. Följande dag var hon helt däckad med magknip. Som det kan bli.

Middagen avslutades framför TV:n med äpplepaj och vaniljsås tittandes på Idol.

Givetvis åt vi en näringsrik frukost med smoothie och hela kittet. Lite smolk i bägaren blev det dock när det upptäcktes att alla vitvarorna i nya huset hade blivit stulna under natten. Tjuvarna hade tagit sig in genom det smala köksfönstret och sedan öppnat dörren inifrån. Det blir för byggmästaren att sätta dit nya vitvaror. Visst är det för djäkligt!


Även den minsta "Livi-Piwi -hallon- kiwi" som hon även kallas har nu lärt sig att njuta av välling från nappflaska. Klart mysigare än gröt och Modern är mycket glad för detta.

Kusinen Kenza ä på besök idag och i kväll kommer hennes föräldrar på middag. Här är det full fart.

Så gott och trevligt lever storfamiljen på Humlegården. Fler rapporter kommer säkerligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar