söndag 10 oktober 2010

Livet i kollektivet

Kusinerna
Nu skall kusinerna ut och får ytterkläder på
Utflykt på en skumpig skogsväg på Söderåsen
Färsk krabba till förrätt på Kerstins f-dag
Här filéeas helleflundran. Görs det åt rätt håll månne? I vilket fall som helst blev filéerna både fina och goda även om Katarina inte hade samma uppfattning som fiskmadamen om hur man filéear och rensar en helleflundra.
Liv i gymet
Kul med boll
Tryggt hos morbror Kalle
Nettan och Kenza
Syskon
Kul vid bordet
Kerstins höstbukett
Det är inga dåliga frukostar som intas
Ingen lider av näringsbrist i vårt kollektiv. Här ser vi Kerstins födelsedagsfrukost.


Att jämföra vårt kollektiv med dem som fanns på 60- och 70- talet kan man ju inte direkt göra mer än på en punkt och det är att vi är många.

Skillnaden är att vi har inga handmålade cyklar, palestinasjalar, unisex kläder, röker holk eller åker till kibutz i Israel. Nämnas bör att vi äter mycket och god mat hela tiden och alla dagar börjar med en rejäl frukost, se bilder. Vi tillhör alla samma familj dessutom. Några protestdemonstrationer har vi heller inte deltagit i än, men vem vet. Det är ung. 3 veckor kvar till inflytt i den hemlösa familjens hus och mycket kan hända innan dess.

Gemenskapen fungerar bra. Det är klart att det är jobbigt med logistiken. Dom hemlösa har sina saker utspridda lite här och var där det finns plats. Elise skall skjutsas till och från skolan och till alla aktiviteter. Lilla Liv skall ha uppmärksamhet. Liten baby som hon är. Familjen är ung och dom fixar det bra, tycker vi gamlingar som tittar på och hjälper till ibland med diverse bestyr.

Bygget går framåt och det mesta lär vara klart. Det man väntar på är att kommunen skall koppla in vatten och avlopp från ledningarna i gatan. El är heller inte indraget. Boendet underlättas med dessa bekvämligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar