söndag 22 november 2009

Småland. Hagen 5 km från Hestra












Denna fantastiska idyll i mörkaste Småland - Hagen och Klinten. Det är Hagen som syns på bild.

Klinten har man numera utökat husdjursbesättningen med tre glada grisar. Dom skall samtliga bli julgrisar i början på december. Sådant är livet på landet...

Fredag den 20 nov. startade vi UNO och styrde kosan mot Småland. Lagom till fika var vi framme där Gunnel och Knut tog emot med bullar och kaffe Lille Isak och Wilma var också på plats. Anna, vår glada värdinna, dök upp senare.

Under eftermiddagen tog vi en stärkande skogspromenad i sakta tempo (Isaks) och njöt av stillheten. Senare bjöds det på Kerstins hemlagade ärtsoppa med lämplig dryck därtill och då var alla samlade utom Mats som hade sin jobbvecka. Till kaffet blev det kladdkaka och annat gott.

Finare hundar än Alice och Wilma får man leta efter. Glada, lugna, kärleksfulla, trogna välskapta
förgyller dom tillvaron. Wilma bor numera hos Gunnel och Knut i Trelleborg och mår bra. Tidigare gick det inte riktigt bra mellan hundarna. Alice tog över och Wilma vantrivdes. Nu har hon tagit sig och det verkar går bra mellan dom igen, men Wilma stannar nog i Trelleborg, verkar det som.

Isak är en glad liten krabat med glimten i ögat. Vad månde det bli av en sådan ung herre. Av många dråpliga kommentarer han fällde under helgen var den som kom när Farmor plockade upp leksaker efter honom en fullpoängare: "Duktig Farmor!"

På lördagen efter en förstärkt frukost med bl a Brantevikssill åkte stora- och lillasyster iväg på shopping. Kerstin var på jakt efter julgardiner. Knut och undertecknad avböjde erbjudandet om att följa med på detta. Vi gick en lång promenad i stället. Fråga mig inte var, men långt in i skogen fram till en gård i Flahult någonstans blev det. Wilma var med och trivdes.
Väl hemkomna och efter en stund på soffan åt vi alla lunch som bestod av Kerstins populära broccoli- och Bacon paj. Resten av eftermiddagen blev det allmän jäsning på sofforna.

Vi talade också om att ta med Elise nästa sommar någon gång i juli. Det blir till att kolla deras planer. Blir det av, fixar Anna så att det finns en ponny att rida hela tiden. Det kanske blir Westernridning. Det är populärt på Klinten nu. Lollo (Annas dotter) tog SM guld i en tävling nyligen. Du hittar mer om detta på denna länken: http://lollosmammasblogg.blogspot.com/


Knut var köksmästare och jag var köksbiträde under tillagningen av kvällsmåltiden. Det blir väldigt mycket god mat och dryck vid sådana här tillfällen så det blir till att späka sig de närmaste dagarna.

Middagen bestod av Fläskfilébitarkronärtskocksbottnar toppade med bearnaisesås gratinerade tillsammans med tomater med en röra av vitlök, rivet vitt bröd, persilja och smör.
Råstekt potatis och grönsallad serverades därtill.

Allt var mycket uppskattat, men det är egentligen inte så överraskande med tanke på vem som var köksmästare med sitt flitiga köksbiträde. Man kan inte påstå att det var någon smalmat precis. Nästan ett paket Bregott gick åt!

Efter ytterligare en förstärkt frukost på söndagen åkte vi nöjda och belåtna vi hem igen i hällande regn.

1 kommentar:

  1. Vilken toppenblogg Per!!!!
    Tack för denna trevliga helg, för härligt umgänge och för väldigt god mat.
    Hoppas vi ses snart igen. Hälsa så gott till Kerstin
    Kram från Anna.

    SvaraRadera