måndag 30 november 2009

Gåsen




Årets traditionella gåsablot har gått av stapeln. Denna gången deltog även två gäster som ännu inte hade uppnått 50+, nämligen yngste sonen Erik och Syster Margareta.

Gåsen på 5,2 kg kom som vanligt från Kerstin kollega utanför Mörarp. En gås som hade levt ett kort men lyckligt frigående liv. Mörare gås får man leta efter. Svartsoppan kom i år från Viltspecialisten och efter lite upphotning med buljong, smakade den utmärkt även om den kunde vara lite mer spädd och inte så tjockflytande. Priset var betydligt lägre än Lagmarks. 100 kr betalade vi. Hannas franska äppelkaka fick, som vanligt, avsluta denna fantastiska måltid.

Vi drack Tio Pepes torra sherry till soppan, en Pinot Noir från Chile för 99kr och en god Sauternes (dock ej Chateau dÝquiem) till desserten. Rödvinet var hyfsat, men vi kunde nog vara lite fylligare.

För undertecknad tog det ung. 2 timmar att repa sig. Magen hade fullt upp med smältningen och dästheten tog överhanden.

Kvällen fortsatte med glad stämning tillsammans med Spotify som sköttes av Erik med fast hand. Freddy Wading var den dominerande artisten för i afton. Efter viss påverkan av oss 50 plussare, ändrades inriktningen på musiken. Någon Thor-Leif blev det dock inte.

Efter vår förstärkta frukost dagen efter, blev det en tur bland stadens loppmarknader och auktionshus. Vi hann med både Framtid, Hbg Auktionskammare och Väla Antik och loppis. Maggo inhandlade ett antal kakburkar på framtid och Micke satte omedelbart igång med att fundera över var i deras hem dom skulle förvaras. Drygt 300 kvm boyta kan tyckas vara rejält tilltaget, men även den kan fyllas upp av prylar...

Till kvällen dök Katarina, Per och Elise upp och vi avnjöt en god Spaghetti Bolognese a la Per.
Efter maten och några avsnitt av Albert och Herberts julkalender som Elise älskar, åkte den unga familjen hem och någon timma senare låg Kerstin och jag till sängs. Något utmattade efter en hård helg.

gymmet dagen efter hade vågen i omklädningsrummet lagt av. Den visste antagligen att den skulle beträdas av en gåsastinn gäst och var rädd om sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar