tisdag 17 november 2009

Matlagning







Lördagen den 14 november. Systrarna Kerstin och Margareta tryggt installerade på klostret. Hela lördagen har dom ägnat åt bibelstudium. På kvällen intogs en enkel måltid med vatten. Man kunde dock ha lite medhavt och det fanns lite av den varan. Efter 2100 råder total tystnad och man ägnar sig åt komplentation. Systrarna var mycket nöjda med sin vistelse och kan tänka sig att göra om det.

Micke och jag träffades enl. ök KL 13.00 och startade vår inhandlingsrunda. Den började för säkerhets skull på Bolaget. Det köptes En Shiraz från Autralien, Brown Brother, för 109kr, lite whisky och några goda öl.

På OJ inhandlade vi rådjursfilé, kantareller, riven västerbottenost, mandelpotatis, sockerärtor,
chalottenlök. På TORGET blev den saftig och fin melon som var tänkt till kallrökta kalkonbröst. Dessa hittade vi ingenstans förrän vi kom ihåg Ingelsta Kalkon, men då hade dom stängt. I Stället blev det äkta bayonneskinka i DELIKATESSBUTIKEN. Den gick inte av för hackor.

Färdighandlade hamnade vi på Telegrafen tillsammans med var sin öl och gammeldansk, god musik från Frank Anderssons trio, ett stort antal 50+ gäster samt Sara Nilsson, vår f.d. granntös, bakom bardisken.

Väl hemkomna lades rådjuret i en marinad med chalottenlök, vitlök och rödvin i ung. 1 timme.
Den stektes sedan lagom rosa och serverades med potatismos smaksatt med västerbottenosten, begräddade stekta kantareller och lök samt sockerärtorna. Innan dess njöt vi skinkan tillsammans med melonen. Det blev himmelskt gott. Vinet passade perfekt och kan rekommenderas. Det enda lilla minuset var att smaken av den rivna västerbottenosten inte gick igenom tillräckligt mycket. Nästa gång köper vi hel lagrad västerbottenost och river i.

Dästa och belåtna intogs därefter sofforna tillsammans med lämplig dryck samt musik från Spotify. Vi avstannade c.a 01.00.

Frukosten avåts vid 9 tiden. Vi bräckte resten av skinkan, men det blev ganska smaklöst. Bayonneskinka skall ätas som den är.

Vi tog en promenad till sta´n där vi sedan skildes åt på Knutpunkten och tog var sin buss hem.

1 kommentar:

  1. Jag glömde ju att nämna att Syster Margareta satte ihop ett antal roliga limerikar som vi fick att läsa på kvällen. Bloggansvarig kommer att ansöka om tillstånd för publikation på denna blogg och ber att få återkomma.

    SvaraRadera