onsdag 27 mars 2024

"Över Atlanten" och ett kul minne från Kungsholm

 


I går på kanal nr 5 körde de TV serien "Över Atlanten" och man passerade ekvatorn. Detta väckte självklart upp en massa roliga minnen. Jag tyckte att de firade lite dåligt.
Traditionen ombord på Kungsholm (och f.ö. på många andra fartyg) var att den, som första gången under sin tid till sjöss, för första gången passerade ekvatorn kastades med kläderna på i poolen. Efter den ceremonin erhöll man ett certifikat signerat av Befälhavaren.

Besättningen hade en egen pool på fördäck, allmänt kallad gonorrébaljan, fylld med massor av karamellfärg. Det skulle ju synas att man hade blivit döpt av Kung Neptun.

På bilden befinner sig undertecknad med mössa på på väg av på väg ner i vattnet i passagerarpoolen på soldäck och tack och lov utan karamellfärg i. Kung Neptun gjorde sitt jobb. En show som var högt uppskattad av både passagerare och kollegor. Till saken hör att jag hade passera ekvatorn ett år tidigare på MS GRIPSHOLM  och därmed redan hade mitt certifikat, men vad gör man inte för passagerarna. Jag blev säkert bjuden på något gott efteråt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar