lördag 2 mars 2024

Mot ljusare tider?

 I en bemärkelse går vi mot ljusare tider även om det grått och fuktigt där ute. För övrigt känns det inte speciellt ljust ut i det rådande världsläget.

Putin skramlar med sina vapen där borta i öster. Speciellt nu när även Sverige är på väg in i Nato. I sitt sista tal sa han att ryssarna kände sig hotade från väst när han invaderade Ukraina för 2 år sedan. Det är väl för f-n ingen som har hotat honom. Visst finns det en opposition i Ryssland, men den trycks ner snabbt om den blir för synlig. Det är inte så förvånansvärt att den vanlige ryssen generellt tycker att invasionen var rätt. De får ju ingen info om något annat.

I mellanöstern "brinner" det i alla hörn med ett antal religiöst extrema terrorister, stödda av bl.a. Iran, som ställer till det och mycket blod flyter. Man rättar sig efter medeltida sharialagar. Israel har gått för långt när det gäller civilbefolkningen även om min åsikt är att Israel har sin fulla rätt att försvara sig. Så många barn och oskyldiga har mig veterligt i historien aldrig strukit med förut.

Låt oss hoppas på ett snart slut på alla eländigheter i Världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar