fredag 13 januari 2023

Skaderapport

 





Denne bloggare lider f.n. av skoskav! Plåster på höger fot är det som gäller tillsammans med minsta möjliga motion ute i det fria. Skavet uppstod för några dagar sedan under en långpromenad längs med havet. Förmodligen hade skokappan baktill vikt sig och tryckte på hälen.

Det är riktigt synd om undertecknad nu. Han skulle mer än väl behöva den motionen han går miste om . Å andra sidan är vädret så uselt att det känns inte så svårt att ställa in promenaderna. Dessutom vankas det Janssons frestelse till middag i kväll. Frun är en fena på denna delikatess med rejält tilltagen mängd ansjovis. Efter middagen kommer "På spåret" så egentligen är det inte alls synd om mig.

Ute i världen händer det saker hela tiden: 

EU kommissionen sover över på ishotellet i Jukkasjärvi - Sverige när ju värdland  i ett halvår nu.

LKAB har hittad Europas största fynd av jordmetaller. Snart behöver vi inte importera råvaror till elmotorer, batterier etc etc.

Någon idiot har hängt upp en docka av Erdogan uppochner på Stadshuset i Stockholm. Detta skadar Natoprocessen  allvarligt för Sveriges del. Nu får presidenten vatten på sin kvarn.

Under 2022 är Sverige det land som exporterat mest el av alla länder i Europa. Skall den då vara så dyr eftersom vi uppenbarligen har gott om den? Man kan ju undra vad det är för avtal vi har ingått!

Nu får det vara bra för i dag. Nu skall jag koncentrera mig helt på Janssons.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar