lördag 16 april 2022

Påsk och äntligen våår!

 

Här är det jag som är chef

Målning av påskgubbe. Det tyckte de små påskkärringarna var kul


Café Högvakten på Fredriksdal intill Hedströms diversehandel

Påskkärringar i farten. Här räknas det ägg


Två mini påskkärringar


Under ledsagning på väg in till påskfirandet på Fredriksdal

Påsken ör här och i skrivande stund är förberedelserna i köket i full gång inför kvällens kalas med hela stora familjen ( nästan i alla fall. Vi saknar vår "danska" älskling Elise som har förhinder.. Frun har fullt upp och alldeles strax skall hon får förstärkning av undertecknad. Det är väl alltid något han kan hjälpa till med.

Denna påsken blir helt vit för denna äldre herre. Bakgrunden till det äf att en läkare tyckte för några veckor sedan att hans blod skulle vara något tunnare och höjde därmed dosen av blodförtunnande. Resultatet blev ett värde på 4 i stället för 2,.5-3, m a o alldeles för tunt.
Nu har de satt ner dosen igen och nytt prov skall tas på tisdag. Tills dess vågar jag inte inta någon alkohol eftersom det tunnar ut blodet. Det blir cider och alkoholfri öl i kväll. Det skall säkert gå bra. Möjligen blir omgivningen något chockerad, men det får de ta. Ha ha.

Patienten mår bra och han har ju fått vara med i snart 77 år nu. Under resten av helgen är det inplanerat långa promenader. Det är bra för hälsan.

GLAD PÅSK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar