onsdag 24 november 2021

Vår elektriska värld

 


 


Det hela började med att Frun tappade mobilen ner i gryta med beuf bourgignon och då dog högtalaren.
Ny mobil kändes nödvändigt.
I går åkte det äldre paret ut till Väla och 3-butiken. Säljaren där tyckte att undertecknad skulle sluta med Tele2 och skaffa ett duo abonnemang med 3. Samtidigt tyckte han att vi skulle göra detsamma med bredband och TV. Han erbjöd ett billigt alternativ med Boxer.

Åter hemma satte sig undertecknad med telefonen och ringde Tele 2 för att säga upp avtalen.
Förutsättningen för att kunna genomföra ett samtal av denna typ är att man bör vara antingen arbetslös eller pensionär. Jag satt och väntade i 1 timme innan de svarade på kundtjänst.

Resultatet blev att vi behåller Tele2 som leverantör av TV och bredband. Det gick ner med 400kr/mån.
Visserligen med färre kanaler, men hur ofta spanar man alla de hundratals som ligger där och tickar.
Vi har ju SvT  play och TV4Play med massor av naturprogram och annat trevligt. På köpet fick vi f.ö. en ny modernare och lite snabbare router

Jag åkte ut till Väla och avbokade övergången till Boxer. Det skulle f.ö. ske på lillejulafton då man har annat göra än att dra ny kabel till TV etc.etc. Efter det långa samtalet med Tele2 var jag dessutom definitivt inte beredd att spendera lika mycket tid i telefonen med Boxer. Risken var uppenbar.

En övergång till 3 med mobilen kommer dock att ske på lillejulafton, men då är det bara att sätta in ett nytt simkort.

Slutkommentar:
Det är uppenbart att där finns mycket att göra när det gäller kundservicen hos mobilleverantörerna (och säkert många fler) Produktutveckling är ordet. Vissa, Handelsbanken t.ex, erbjuder sig att ringa upp och då slipper man sitta där overksam och irriterad. Den policyn borde fler anamma.
Nu efter nästan två dagar är vi uppe banan igen med alla apparater. Nytt lösenord på Wi-Fin gäller på Fridas gata 115.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar