tisdag 5 oktober 2021

Sicket kalas!

 



Cotes du Rhone Bellaruche


Vi blev 13 pers. denna gången. Pojkvänner börjar dyka upp

Med ett eget bord till de små barnen löste vi bordsplaceringarna. Som tur var hade Frun tidigare under dagen varit ute  Höganäs och inhandlat den 13:e tallriken. Elise presenterade sin pojkvän Magnus. En trevlig prick!
Köksmästaren Erik ,med lite hjälp från undertecknad som agerade köksbiträde, bjöd på en meny som inte var av denna världen.
Såsen: Tillredningen började redan i måndags med buljongen som bestod av 2 kycklingskrov, två grisfötter som fick koka ner ordentligt. Rödvin och Madeira tillsattes och det hele fick reducera i lugn och ro. Challottenlök hamnade också i såsgrytan.  Allt silades innan servering. Jag reserverar mig för ev. fler ingredienser i såsen.

Potatisgratäng: Det var köksbiträdets uppgift att slanta potatisen som sedan åkte ner i ner blandning av vispgrädde , tryffelolja tillsattes också. Sedan var det in i ugnen för gratinering efter reducering på spisen. En näringsrik anrättning

Oxfilén. Efter kryddning med Sichuanpeppar, svartpeppar och rosépeppar - allt mortlat - och salt
bryntes denna varefter även den åkte in i ugnen. Smörfrästa kantareller och Karl Joansvamp toppade anrättnngen.

Små som stora läckergommar åt med god aptit. DETTA VAR HIMMELSKT GOTT!

Läckerheterna sköljdes ner med en Cote du Rhone Bellaruche 2020, se bild

Till desset bjöd värdinnan på himmaplockade äpplen (James Grieve) med vaniljvisp och smulade bondkakaor. En lagom och bra dessert till den ganska tunga varmrätten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar