lördag 30 oktober 2021

fLÄSKFILÉ PROVENCALE

 Hittade nedanstående recept som skall testas vid dagens middag på Fridas gata.Resultat kommer att meddelas senare.

FLÄSKFILÉ  PROVENCALE A LA KATARINA KÖNIG

4 PERS


 


600-800 g fläskfilé (1 stor eller 2 mindre)

10-12 champinjoner (stora)

3 klyftor vitlök

0,5 kruka persilja

4 dl vispgrädde

0,5 tsk kinesisk soja

1,5-2 msk dijonsenap

smör, till stekning

Pressad potatis

12 potatisar

vatten

salt

Sallad

mâchesallad

körsbärstomater

olivolja

vitvinsvinäger

salt

Dekoration

persilja, finhackad

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Ansa fläskfilén och skär i 1-2 cm tjocka medaljonger. Tryck till medaljongerna lite med fingrarna. Salta och peppra båda sidor och ställ åt sidan.

Tvätta, ansa och skär champinjonerna i tunna skivor. Förväll champinjonerna (stek i torr panna) tills all vätska dunstat och tillsätt sedan hackad persilja, smör och riven vitlök. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Bryn på fläskfilémedaljongerna hastigt runt om i smör (de ska endast få färg, inte bli genomstekta), lägg upp i en ugnsfast form, lagom för att köttbitarna precis skall få plats. Sprid ut svampblandningen över.

Rör ihop grädde, soja, dijonsenap, salt och nymalen svartpeppar och häll över köttet.

Sätt in i ugnen i ca 20-30 min, eller tills såsen bubblat upp i mitten.

Koka under tiden potatisen i saltat vatten och pressa den sedan i en skål.

Gör i ordning salladen, blanda den med delade tomater, olivolja, vitvinsvinäger och salt och peppar.

Servera fläskfilé provencalen med den pressade potatisen som får suga upp den goda såsen ordentligt. Den härliga salladen och toppa med finhackad persilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar