Hittade nedanstående recept som skall testas vid dagens middag på Fridas gata.Resultat kommer att meddelas senare.
FLÄSKFILÉ
PROVENCALE A LA KATARINA KÖNIG
4 PERS
600-800 g fläskfilé (1 stor eller
2 mindre)
10-12 champinjoner (stora)
3 klyftor vitlök
0,5 kruka persilja
4 dl vispgrädde
0,5 tsk kinesisk soja
1,5-2 msk dijonsenap
smör, till stekning
Pressad potatis
12 potatisar
vatten
salt
Sallad
mâchesallad
körsbärstomater
olivolja
vitvinsvinäger
salt
Dekoration
persilja, finhackad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Ansa fläskfilén och skär i 1-2 cm tjocka medaljonger. Tryck
till medaljongerna lite med fingrarna. Salta och peppra båda sidor och ställ åt
sidan.
Tvätta, ansa och skär champinjonerna i tunna skivor. Förväll
champinjonerna (stek i torr panna) tills all vätska dunstat och tillsätt sedan
hackad persilja, smör och riven vitlök. Smaka av med salt och nymalen
svartpeppar.
Bryn på fläskfilémedaljongerna hastigt runt om i smör (de
ska endast få färg, inte bli genomstekta), lägg upp i en ugnsfast form, lagom
för att köttbitarna precis skall få plats. Sprid ut svampblandningen över.
Rör ihop grädde, soja, dijonsenap, salt och nymalen
svartpeppar och häll över köttet.
Sätt in i ugnen i ca 20-30 min, eller tills såsen bubblat
upp i mitten.
Koka under tiden potatisen i saltat vatten och pressa den
sedan i en skål.
Gör i ordning salladen, blanda den med delade tomater,
olivolja, vitvinsvinäger och salt och peppar.
Servera fläskfilé provencalen med den pressade potatisen som
får suga upp den goda såsen ordentligt. Den härliga salladen och toppa med
finhackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar