lördag 20 mars 2021

Vårdagsjämning och det snöar

 

Familjens tidningsläsare

Påskliljorna har tagits ut i stadens krukor

Efter första vaccineringen har inga krämpor uppstått på Fridas gata. Varken blodproppar, blodplättar eller värk och en massa andra biverkningar.
Ute i vår omvärld råder ett slags vaccinkrig. Alla håller på sina doser och exportförbud råder i vissa länder och det förväntas förseningar i många länder. Här hemma ser det ut som att det blir endast de som är i riskgruppen som får en spruta i någorlunda tid.

Utöver vaccinproblemet råder det dessutom ganska dålig stämning mellan stormakterna. Biden är på bettet och kallar Putin för mördare och relationerna mellan USA och Kina är heller inte de bästa. Jag kan ju tycka att det finns bättre sätt att umgås på även om man har fundamentalt olika åsikter. Risken för regelrätta krig känns på något sätt påtaglig nu under rådande tuppfäktning mellan stormakterna.

Den 15 april får vi nästa spruta. Två veckor senare är vi skyddade och då öppnar sig världen, åtminstone delvis, för oss vaccinerade seniorer. Barn och barnbarn skall kramas om rejält och en och annan fest kommer garanterat att bli verklighet. Även om restriktioner fortfarande kommer att råda.

I dag har det inte hänt något alls mer än pantning av burkar, inköp av smör och en liten runda på landet med bilen. Dagen kommer dock att avrundas mycket angenämt. Det vankas biff Rydberg till middag med lämplig dryck därtill. På TV:n är det premiär på Let´s dance. Ävwen en tråkig dag kan vara ganska skön.

Go´middag



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar