tisdag 23 mars 2021

Bomber och kriminalitet

 

I natt small det--

Nu kanske vi måste ha både hjälm och skyddsväst när vi vistas i lilla Höganäs! Som om det inte var nog med alla coronarestriktioner. Det var inte länge sedan det flöt iland kokain för många miljoner utanför Höganäs. Vad är det som händer?
Är det dags att ge polisen flera rättigheter och därmed nagga i kanten på våra demokratiska rättigheter?
Kanske det. Demokrati betyder inte bara rättigheter utan också skyldigheter. De kriminella nätverken och d:o dominerande kriminella familjer ser ut att ta över mer och mer.
Visserligen har polisen lyckats att kryptera deras hemliga telefonkanaler (med hjälp av den franska polisen). Tyvärr är det kanske bara en tidsfråga innan buset har hittat en ny krypterad kanal.

I botten ligger knarket. För buset finns där förmögenheter att hämta.

Om vi kunde fånga upp smågrabbarna i tid och göra folk av dem och bidra till en juste tillvaro utan kriminella inslag och leda bort dem från de stora grabbarna som smågrabbarna idag låter sig imponeras av  med flotta bilar och dyra märkeskläder, är vi en bra bit på vägen. Jag tror att det är rätta sättet att splittra sönder gängen. Ledarna skulle inte klara sig utan smågrabbarna som gör grovjobbet inom distributionen och skjutandet och som dessutom ofta inte är straffmyndiga. Själva sitter dom lugnt i någon flott villa och lever, till synes, ett vanligt svenssonliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar