måndag 8 juni 2020

En vecka på det småländska höglandet



Äntligen framme efter exakt tillåtna 2 hrs

Några av värdfolkets hästar


En GT är alltid en GT oavsett omgivande miljö
Utsikt över "vår" sjö
Naturfotografen in action
Här kan man övernatta om man är bekant med ägaren
Trädäcket på Hagen är som nytt efter tvätt och inoljnng
Se upp för vilsna och utstötta älgkalvar
Den svenska tanten i Gislaved

Det strävsamma och karantäniserade paret på Fridas gata bestämde sig för ett miljöombyte och beslöt att tillbringa en vecka på det älskade Hagen i Småland. Avståndet dit ligger inom tvåtimmars gränsen för resandet.

Det packades mat/dryck och övrigt bagage för en veckas vistelse. Där var mycket att tänka på eftersom vi inte hade möjlighet och tillstånd att komplettera på plats. Detta lyckades och vi levde gott hela veckan.

I bagaget hade undertecknad också packat ner sina trådlösa lurar, men på plats efter en stunds användning, beslöt han att lägga dem åt sidan. Hellre lyssna på trädens sus och fåglarnas kvitter än vad som helst i en hörlur.

Som synes på bild, fixade vi till trädäcket enon att först skrubba det rent med såpa och där efter träolja blandat med linolja. Visst blev det fint? Se bild.

Såhär års är det varken blåbärs/lingon eller svampsäsong, men däremot granskottssäsong. Frun plockade en hel glasburk full ed skott som enl. yngste sonen är perfekt tillsammans med sparris.
Han sägs ha ett bra recept på detta. Det enda tveksamma med detta plock var att Frun aldrig tillfrågade markägarna ( Anna och Mats). Det borde man ha gjort enl. bestämmelserna i allemansrätten.

Vädret var perfekt alla dagarna och undertecknad gjorde årets premiärdopp i intill liggande sjö. Frun tvekade dock. Hon gillade inte vattnet som f.ö. höll ca 17 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar