lördag 28 december 2019

Nyåret nalkas och några debattinlägg

Tiden rusar iväg. Var tog det första årtiondet vägen?Det sa bara smack, så var det borta.
Det första årtiondet som pensionär även om det har jobbats en del.

Alla blir vi äldre, men som många säger: ålder är bara en siffra. Det är sant. Bara en siffra...
Dock är det klart att åldern tassar lite diskret in i kropp och kanske även själ. Glömsk har man varit länge. Dålig balans så länge jag kan minnas. De säger att det är därför man aldrig blir sjösjuk, och det stämmer ju. Jag har klarat mig efter alla år till sjöss i min ungdom. Det innebär dock att vissa svårigheter uppstår om det skall bytas en glödlampa i en takarmatur. Stå på en stege och sträcka sig upp mot taket, får andra göra. Frun i huset har bra balans, så jag klarar mig.

Så länge det inte dyker upp flera tecken på stigande ålder, lider jag inte mycket av det. Tänk så många människor, unga som gamla, som lever i ett litet helvete av olika orsaker. Sjukdom eller taskig livssituation.

Man skall vara glad så länge man får vara tacksam...   (hajade du vitsen?)

Inför NYåret är nu det mesta klart: Alkoholhaltiga drycker inhandlade, meny ligger färdig och kommer att presenteras efter avätningen. Våra vänner från landet kommer på traditionsenligt besök med övernattning inkl. stor frukost.

Vad händer nästa årtionde då?
Elbilar kommer att produceras i miljontal och då frågar sig en grånad herre: Var skall de få all strömmen från nu i nedläggningstider för kärnkraftverk? Kolkraften får ju förse oss med ström och hur miljövänligt ar det? Batterierna är inte helt miljövänliga de heller. Här ha våra styrande definitivt inte tänkt till!

Donald T kommer troligtvis att bli omvald. Alla lågutbildade amerikaner håller på honom och de är många. Den pågående riksrätten kommer inte att ge något eftersom senaten domineras av republikanerna.

Vi kommer att att tänka mer och mer på vår miljö och ta vara på och vårda de resurser vi har.
Återanvändning är ett av lösenorden. Ett annat lösenord är att göra världens befolkning medveten
om nedskräpningen och sluta med det.

Kärnkraften måste byggas ut för att vi skall kunna nå våra mål. Att tro något annat är naivt.
Dagens moderna kärnkraftverk är otroligt säkra och kan inte jämföras med varken Harrisburg eller Tjernobyl.

På It fronten behövs inte längre tangentbord eller annat. Vi pratar med maskinerna och de fattar.
Man talar t.o.m om att maskinerna uppfattar vad vi tänker och utför det vi beordrar dem till genom att bara tänka. Lite skrämmande, kan man tycka.

Genomsnittsåldern för en modern människa kommer att bli upp emot 100 år. Man har funnit botemedel för diabetes- 1 och all sorts cancer.
Läkarna behöver inte längre fysiskt befinna sig på sjukhuset. Han sitter hemma i sin kammare och genomför operationen digitalt s.a.s.

Nu gitter jag inte komma på mer denna gången för nu skall det tillredas currykyckling "the indonesian way"

Go´middag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar