tisdag 5 mars 2019

Massmedia

Bildresultat för helsingborgs dagblad

Nu har det skett!
Fridas gata nr 115 har sagt upp sitt abonnemang på det lokala bladet! Nu betalar vi inte längre ett par tusen kronor/år för nyheter som vi kände till redan igår. Övrig info i bladet är inte värd de pengarna.

Hur går nu då? Den första veckan utan morgontidning.

Det går bra. Vi fyller upp morgonen med alternativ:
Mannen kopplar upp sig på P1 och lyssnar på P1 morgon. Han fördjupar sig mer i vecko- och facklitteratur och tittar mer på Nyhetsmorgon. 

Frun har sedan tidigare en nyhetsmorgon på TV-4 som sin morgonkamrat och fortsätter att förse sig med nyheter den vägen.

Helgabonnemanget på SvD behåller vi till vidare.

Det finns ju även gratistidningar.

Vi tycker att det på bra och nyhetsflödet rinner på. Nästa steg är kanske att skaffa en surfplatta och följa nyheterna den vägen. Mobilen känns lite underdimensionerad för detta.
Den dagliga dosen av fake news får vi som vanligt via övriga sociala medier.

På tal om sociala medier, är det bra att debatten har kommit igång. Livet med den ständiga uppkopplingen är inget bra liv. Det orsakar sömnproblem, sociala problem. introvers etc etc.
Folk mår helt enkelt inte bra.
Är det någon som förresten har tänkt på hur energikrävande molntjänster, streaming och mycket annat i den digitala världen är? Man talar om att en jättedatorhall drar lika mycket ström som en hel medelstor stad!

Sug på den, mina kära läsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar