onsdag 7 februari 2018

Dagsrapport och lite annat

Bildresultat för aktiemarknaden

Bildresultat för influencers


Jaha, då utbröt det lite panik på börsen. Många flyttade på sina besparingar och talade om börskrasch. Nyhetsmedia var som vanligt , snabbt på. Undertecknad tänkte att det är en liten återgång till det normala efter en för högt värderad marknad. Man skyllde på förväntade räntehöjningar och för höga löner i USA. Vad som hände var att kurserna gick tillbaka till nivån i augusti 2017. I dag har stockholmsbörsen hittills gått upp över en procent. Det är fortfarande köpläge så köp ni som är på gång att göra det.

Nu kommer något helt annat.

Numera har det tillkommit en ny yrkesgrupp nämligen "Influencer" med engelskt uttal. Vad är då detta, frågar man sig. Jo, det kan vara sådana som jag som bloggar och försöker påverka folk.
Enligt en influencer som blev intervjuad i radio häromdagen är det en person som är aktiv på på alla möjliga sociala medier som vill inspirera och påverka så många som möjligt i så många ämnen som möjligt. Pengarna tjänar de på annonsintäkterna.

Nu är man alltså inte bara en enkel äldre bloggare, utan en INFLUENCER.

Upplysningsvis har min blogg sedan starten för 8  år sedan inbringat 1000kr i annonsintäkter. Man har ju en bit att vandra innan de stora pengarna flyter in...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar