måndag 21 december 2015

Lite av varje igen!





Risken får väl antas vara minimal i nuläget. Vad får man förresten om man köper fyra?

Ibland måste jag bara dela med mig av lite diverse.
Om jag inte sagt det förr så vill jag härmed meddela att jag är väldigt road av korsord. Denna "hobby" lär hålla en i form dessutom. Huruvida hjärnan håller sig i trim får andra avgöra...
Vad om denna lilla ordlek? Vad är en två stämmors bergart för något? Basalt så klart.

På radion härom dagen tog de upp ämnet mobilberoende. Självklart lider varken du eller jag av denna åkomma. Till programmet hade tillkallats en specialist på området. Denne man titulerade sig "Härochnuist". Detta kan man inte säga för snabbt och otydligt för då blir det något helt annat.
Ja, som de kan hitta på.

För övrigt är förberedelserna inför julen i full gång. Nästan alla klappar inhandlade. Städningen är klar. Granen är inne etc etc.
Familjens mästerkock börjar idag prepareringen av julaftons middag, se nedan.

Såhär blir det i år:
Lille julafton firas hos dottern med traditionellt svenskt julbord och lite julklappsutdelning.
Julafton firas hos äldste sonen med ett traditionellt danskt julbord bestående av stekt anka tillsammans med dansk fläskesteg. Ankan kommer att, som sagt, förberedas redan idag.
På juldagen är det rast/vila som gäller på Fridas gata. Här vankas det rökt lax med dillstuvad potatis med lämplig dryck därtill.
På annandagen är lutfisk med skånsk senapssås tillsammans med systrarna som gäller.

Efter detta, han man väl växt ytterligare några cm i färdriktningen

Klimatet förväntas bli nästan lika varmt som en midsommarafton och vår Janssons får tillredas med filéer i stället för hela ansjovis. Leverantörerna har haft hårt väder och svårt för att få fram tillräckligt mycket skarpsill och av den anledningen valt att bara sälja filéer. Följdaktigen blir det inte riktigt samma sting i Jansson som det brukar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar