fredag 25 december 2015

Julafton med läcker anka

 Bordet dukat och med väntande god zinfandel dekanterad och klar för intag

 Man kan hitta fina rosor även på Lidl

 Anka med rosastekta bröst, pulled ankkött, brysselkål upphottad med mandlar brynta i smörad panna
sås med grund från skrovet och som tog nästan en dag att få klar.Serverat med ugnstekt amadinepotatis


Julaftons middag blev en riktig höjdare. Ankan med ursprung från Polen fick en kärleksfull behandling i köket av vår eminente huskock.Som aperetif serverades anklevermousse av levern från sagda anka. Den sköljdes ner med ett italienskt dessertvin, Ruffino Serelle. Moussen kändes som sjungande änglar i munnen.

För att någorlunda hålla oss till svenska jultraditioner bjöds det på ris a la Malta med körsbärskräm till dessert.

Ett litet glas fin rom (495 Dkk i Helsingör) från Peru till kaffet rundade av denna njutningsfyllda aftonen.

I skrivande stund har vi kommit fram till den rökta laxen med dillstuvadc potatis som skall avnjutas av bara vi två bofasta här på Fridas gata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar