onsdag 30 december 2015

Funderingar, kommentarer och små trevliga händelser


 Ser ni vad detta är? Det är nederdelen på en modern visp. Det är tydligen meningen att denna delen lätt skall lossna från sin normala plats, d.v.s. längst ner på vispskaftet. Den egenskapen har tillverkaren uppfyllt till 100%. Om man vill ha en visp av plast som kan användas i en teflonpanna, är det denna typen som finns ute i butikerna. Om man vill ha en vettig visp, är den av metall. Hur tänkte produktutvecklaren här egentligen?




 Sen klappöppning. Vad finns det här månne?
 5 minuter senare. Full fart och omöjligt att få skärpa på bilden. Det gick för fort



 En uppskattad klapp från farmor och farfar

 En liten nisse vill ta det lugnt i soffan emellanåt

En stämningsfull sommarbild? Ack nej, bilden är tagen i Slotthagen i går mitt i smällkalla vintern, eller rättare sagt, det borde vara smällkallt

Nu har vi lämnat julen bakom oss och vardagen återkommer så smått. Ett och annat konsultuppdrag har redan genomförts. Det nya året inträffar i morgon natt och rapport kommer. Vi äldre tycker det är bra att skriva ner sådana händelser. Annars har vi snabbt glömt vad vi gjorde på nyårs afton.

Nu kommer lite ordbetraktelser:

Visste du att det heter: få, färre, färst. Ordet färst är nytt för undertecknad.

Vet ni vad ett fördrag om tassar heter? Jo, ramavtal. 
Detta var en korsordsgrej.

För övrigt lutar det åt vinterbad på lördag. Vi kan bli 4-5 gubbs på Pålsjöbaden. För undertecknad är det premiär på nya Pålsjöbaden. Om jag överlever, kommer det rapport även om detta. Dock utan bilder för anständighetens skull.

Go´middag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar