söndag 19 oktober 2014

Senaste nytt och lite till



Nu ryktas det om att Putin letar efter ett boende även i Stockholms skärgård .I vart fall är det så enl. färska rapporter från nyhetsmedia. I skrivande stund är det ingen som vet exakt var, men försvarsmakten jobbar på det.

Det ryktas också om att man skall införa firandet av dagen "G". D.v.s. firandet av den punkten som inte finns.

Det senaste dagarna har jag försökt att finna åtminstone ett positivt omdöme om vår nya finansminister Magdalena - utan att lyckas.

 Jag också ägnat åt miljötänk. Under min tid som liten påg fanns det inte mycket tänk i den riktningen. Nedan ett utdrag från min lilla biografi (ännu ej publicerad) som en gång i tiden började på Pilshult.



"En annan del av tillvaron på den tiden (-40 och -50 tal) var DDT. Detta livsfarliga ämne som då var fullt tillåtet att använda som ett effektivt bekämpningsmedel både ute på åkrarna och inomhus. I köket låg alltid DDT sprutan redo för flugjakt. I en behållare av glas på sprutan hade man DDT. En liten parvel (undertecknad) tyckte att det var jättekul att med denna livsfarliga apparat jaga och döda flugor. På landet fanns det gott om den ohyran. Dom dog som flugor.  I en del hushåll använde man sig av ett klibbigt band hängande från taket, men det tyckte vi i vår familj såg äckligt ut med alla döda flugor fastklistrade. Därför blev det DDT som i stället gällde. Den lille pågen tyckte dessutom doften från bekämpningsmedlet.

Huruvida handhavandet av DDT i unga år har påverkat undertecknads personlighet i vuxen ålder är det ingen som vet. Minnet hade kanske varit bättre. Det är kort men bra, som man säger. Ibland använder man sig av diagnosen ”Alzheimer light”. Nä, jag inte skylla på DDT:n här. Det dåliga minnet och andra defekter hos en numera äldre herre har nog andra orsaker."

Sophanteringen var ett annat exempel på total okunskap om vår miljö. Kommer ni ,lite till åren komna, ihåg när någon bonde i närheten med öppen vagn och tog hand om hushållssoporna från stinkande sopkärl med gott om mask på insidan.
Ingen vet var soporna "deponerades" men troligen rakt ner i ett stort hål någonstans i närheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar