tisdag 28 oktober 2014

Världsproblemen och lösningen på dessa.

Bästa läsare!

En del av er undrar säkert om bloggar är saligen avliden eftersom det är mer än en vecka sedan han gjorde ett inlägg.
Jag vill härmed meddela att så är inte fallet. Han lever i högönsklig välmåga (heter det så förresten?)
Däremot har det varit mycket att stå i och avståndet till tangentbordet har varit alltför långt nästan hela tiden.

En episod som bara måste refereras är en frukost tillsammans med ett gäng glada vänner i vår fina matklubb. Den ägde rum i förra veckan långt ut i avkrokarna av de nordvästra delarna av Skåne med endast Hälge, stolta furor och ett okänt antal sorkar till grannar.

Jag vill påstå att så många världsproblem som löstes på så kort tid, denna arla morgonstund ,har aldrig hänt i något annat forum än just detta med 6 grånade, erfarna,allmänbildade och kloka herrar.

Här följer ett axplock ur förhandlingarna:
Alla vet att den maktgalne Putin är intresserad av Sverige. Varför det? Svaret är enkelt: Vi har inget försvar = enkelt att smyga in osedd. Vi är inte med i  NATO och därför en utmärkt plattform att vistas på när man vill studera vad som försigår.
LÖSNING: Sverige skall gå med i NATO och varför inte även Ryssland. Problemet är därmed löst enl. frukostforumet.

Vi lär ju inte bli av med karlen eftersom ryssarna vill ha en maktgalen galning i spetsen. Det har dom alltid haft och vet inte av något annat.Folket är inte riktigt medvetna om att den korrupte farbror Putin vill skapa ett nytt Sovjetunionen.
Den ryska ekonomin med billig gas och olja fanns också med på agendan men det går vi inte närmare in på här mer än att det är ett stort problem för bl.a  ryssarna.

Palestinafrågan var också uppe och det konstaterades att dom tänker inte till som dom borde. Att utmana Israel är ung. som att du eller jag skulle utmana  en ung slagkraftig Mohammed Ali i en tvekamp . Utgången är ganska given. Först skjuter  man skudrobotar en masse över Israel, sedan blir dom förbannade och slår tillbaka med full kraft orsakande stor förödelse. Sedan är det lugnt några år, men efter nya skudattacker upprepas samma procedur igen. Så ser historien ut. Var får Palestina pengar ifrån att köpa in alla dessa raketer? Vad gör dom andra arabstaterna? Dom är ganska tysta och Israel skjuter fram sina positioner med nya bosättningar hela tiden i lugn och ro.

Jag vill inte påstå att vi hade någon lösning på palestinafrågan, men det kom upp många intressanta iakttagelser.

Vad gör FN? Inte ett dugg! Det är ingen hemlighet att FN:s handlingskraft är av politiska själ starkt begränsad.

SLUTSATS:
Starta upp frukostklubbar och världens problem blir lösta snabbt och elegant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar