måndag 7 juli 2014

Så var det dags för marknad i Jonstorp

Svenssons örtagård
 Med intillstående blomsterprakt

" Twinsen" med glad farmor och d:o föräldrar

Efter den svarta fredagen inföll den betydligt gladare och dessutom färggladare helgen. De enda bilder som togs var blomster- och örtagårdsbilderna på det Svenssonska trädäcket.

Hur som helst, kl. 10.10 på lördagen besteg herrskapet på Fridas gata sina resp. stålhästar med destination Jonstorp. En behaglig aktervind och varm sol gjorde färden ganska njutbar.
Två timmar senare landade vi i Jonstorp och installerade oss i det gästvänliga svenssonska chateauet.

Förberedelserna inför kvällens grillfest startade upp ganska omgående med inköp av råvaror och tillredande av div. tillbehör. Vi visste inte riktigt hur många gäster vi skulle få och hur dags eftersom alla nyblivna föräldrars vardag och fest är svår att planera. Det kändes lite som en a la carte restauarang.
 
Hur som helst blev det uppvisning av ett antal små bebisar, se bild på två av dem. Den tredje, Benjamin från Höganäs, fick jag aldrig någon bild på. Fotografen lovar att skärpa sig inför nästa sammankomst.

De grillade kambenen med diverse tillbehör smakade  läckert tillsammans med massor av gott rödvin.
Festen varade till 03.00, då de yngre herrarna ombads att lämna lokalen p.g.a. den sena timman. De något äldre herrarna var redan avstannade vid den tidpunkten.

Innan hemfärd gjordes ett kort besök på marknaden i gassande brännande sol.
Färden hem blev något svettig i starkt solsken och frisk motvind, men seniorerna kämpade på och två timmar senare landade de välhållna på Fridas gata igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar