söndag 7 juli 2013

Jonstorps marknad

Lilla förrätten
Blomstrande däck
Våra färdmedel
Förrätten igen
En glad bloggare
Med sällskap
Mästergrillaren

Det blev grillade kamben, majs och andra goda tillbehör

Två glada kompisar
Blommorna var en nära

Kvällsvy från trädäcket
Världen har avstannat
Här skall det serveras somrig frukost

Med färska bär och andra nyttigheter




En solig fredag gav sig ett par i övre medelåldern iväg per cykel med slutdestination Jonstorp.
Efter en rutt via Viken - Höganäs - Väsby med fikastopp i Viken och delikatessinköp till värdparet i Höganäs, anlände dom Jonstorp friska och vid gott mod. Enligt cykeldatorn blev det 3,8 mil i vackert skånskt landskap.

Mottagande där hos vännerna på landet var, som vanligt, varmt och hjärtligt.

I dagarna två frossades dess i god mat och dryck. Andra kvällen bjöds det på grillad hälleflundra med pilgrimsmusslor, råstekta nypotatis , en läcker kall örtsås och lite annat smått och gått. Tyvärr finns detta inte på bild. Batteriet i reportagekameran (mobilen) tog slut och någon laddare fanns inte tillhands.

Inga av sönerna till värdparet kunde vara på plats. En del av dom befann sig ute de djupa skogarna och förde krig med soft airguns. Tack och lov inkom inga rapporter om sårade soldater. Däremot gjorde vår junior oss den äran. Tillsammans med kompisar dök han upp båda kvällarna. Dom stannade till långt in på småtimmarna. Det är kul att generationerna kan umgås och ha kul med varandra även om timmen tenderar att bli sen.

Som traditionen bjöd, besöktes även marknaden men det var avklarat på någon timma. Litet barnbarn dök upp tillsammans med sina föräldrar och det åktes minitåg på slitet tivoli till en kostnad av 40kr per tur.
Efteråt bjöds det kaffe och paj i mysig berså i vännernas gröna oas.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar