söndag 21 juli 2013

Dagen som började i moll men slutade i dur

 Startnyckel Volvo S-80
 En liten tjej på båtutflykt
 Goa hamburgare i Hornbeck
 Med ett iskallt glas vatten
 25 grader varmt och strålande sol

 Båtens befälhavare
 Att ro en uppblåsbar liten båt är livet det!


Final på Fridas gata med grillad lammfilé


Jodå, det var bara att sticka i nyckeln och trycka på startknappen i den nya Volvon som tillfälligt var utlånad till oss på Fridas gata. Nyckel stacks in och där satt den. Bilen startade inte. Nyckeln gick inte att ta ut . Instruktionsbok fanns inte i handskfacket. Någon annan utväg än att ringa dottern fanns inte. Efter en stunds samtal, konstaterades det att jag hade satt in fel ända av nyckeln i det för start ämnade hålet.

Efter en stund dök dotter och svärson upp. Den senare utrustad med verktygslåda. Tack och lov lyckades det att efter milt våld få ut nyckel igen - sätta in den åt rätt håll och starta bilen.

Nu hade den svarta morgonen omvandlats till den ljusa solskinande och varma d:o.

Jag tyckte att den ändan på nyckeln som var försedd med något av metall skulle vara den man stack in i hålet, men ack så fel man kan ha. Metallgrejen var helt enkelt en nyckelring av modernt snitt, men vem f-n kunde veta det!

Dagen fortsatte med en fantastisk tur på sundet i snabb och bekväm motorbåt och ett besök i Hornbeck där vi åt ett gäng läckra hamburgare. Dagen avslutades med grillade lammytterfiléer och gott vin därtill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar