måndag 22 juli 2013

Degeberga antik- och samlarmarknad

En söndag morgon i arla morgonstund gav sig invånarna på Fridas gata av mot riktning Degeberga.

Redan innan kl 9 på morgonen var det hett om öronen och en extremt varm och solig dag var i antågande.

 Vi hade ett syfte med resan dit. Undertecknad kände ett sug efter en begagnad klarinett. Ungdomsspåren går aldrig ur en. Mer än 7-800kr var jag inte villig att betala. Där fanns 2 klarinetter på hela marknaden.
Den ena var i gott skick, helt intakt och spelbar. Damen i ståndet visste dock inte vad den kostade. Jag bjöd 400kr, men hon menade att den kostade mer. Nästa klarinett låg hos en dansk. Den var i uselt skick och där krävdes ett långt, tålmodigt och dyrt arbete innan man skulle kunna ta ton i den. Dansken meddelade att det var ett renoveringsobjekt. Pris? 1200kr - nä tack.

Senare under dagen besöktes Damen åter. Jag hade bestämt att inte ge en krona mer än 600. Hennes man var nu på plats och meddelade att deras pris var 1200kr. Jag bjöd 700kr, men dom ville inte sälja till det priset.

Det blev ingen klarinett denna gången och väl var kanske det egentligen. Det tar ett bra tag att hämta upp kunskaper man besatt för 50 år sedan och vägen dit kan lätt bli en plåga för de närmast sörjande. För att inte tala om grannarna.

Vi får se hur det blir nästa år. Risken finns fortfarande att det finns en klarinett i huset vid en senare tidpunkt.

I trakten av Degeberga finns både goda vänner och släkt på plats under sommaren. Det blev både en god lunch och goda fikor med morotskaka och rabarberpaj. Vid Haväng på Ravlunda skjutfält blev det dessutom ett snabbt dopp i det iskalla vattnet. Enligt medhavd termometer var det 13 grader "varmt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar