måndag 6 september 2010

Att leva i ett kollektiv, s:k compact living

Liv trivs också på Humlegården.
Det var lite fuktigt i gräset, men ändå skönt.
Intresserade och stolta åskådare i strålande solsken under HIK dagen
Det är mycket fotboll nu. Elise spelar högerback och är jätteduktig!
Huset på Lövängsvägen 13 är bara färdigt till det yttre.


Familjen i Laröd sålde sitt radhus för att flytta in i en sprillandes nybyggd villa i samma by. Det är bara det att det kom nytt folk till radhuset den 1 september och det nya huset blir inte klart förrän den 1 november.

Det mesta av bohaget står i en 40 fots container på tomten och familjen huserar i föreningslokalen, eller "vokalen" som Elise sa när hon var liten.

Föräldrarna, Elise, Liv och kaninen Sara är nu tillfälligt humlegårdare.Pinaler finns det lite här och där och det gemensamma hushållet, med bl a mysiga frukostar för de av oss som f.n. inte har sin verksamhet utanför hemmet, dvs Katarina, Liv, Morfar och Mormor Kerstin, har kommit igång med full styrka.

Med avsikt att dryga ut hushållet med färskvara från Öresund, begav sig Per dy och Per ut på havet med motorbåten. Vi placerade oss bland de andra fiskebåtarna i "Graven" utanför Ven. Dom hade ekolod och kunde rapportera hela tiden hur det stod till med fiskbeståndet. Jag tror att "våra" fiskar hörde allt detta och undvek våra krokar. Det var bara vännen Ango som fick upp några sillar från sin båt som han dock släppte tillbaka igen.

Solen sken och det var varmt och vindstilla och med fika på däck kompenserades vi rejält för utebliven fångst. Till middag blev det Lasagne i stället. Det var inte dumt det heller.

Himla trevligt med våra gemensamma måltider! Åsså får man ju följa barnbarnens aktiviteter/ utveckling dag för dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar