tisdag 28 september 2010

Det är svampår i år






På Söderåsen i trakten av Stenestad, finns det massor av svamp. Många av dom är säkert ätliga, men undertecknad hittade dock enbart massor av den oätliga sorten. Vit och röd flugsvamp fanns i massor och till skillnad mot andra svampplockare, avslöjar jag gärna var dom finns mera exakt.

Besvikelsen av bristen på ätlig svamp blev förstås inte så stor eftersom så mycket annat korsade svampletarens väg. En jättestor myrstack och några konstiga kossor gjorde vandringen på åsen intressant och lärorik. En myrstack ligger alltid i söder. Bra att veta om man nu vet åt vilket håll man skall.

Visste du förresten att man bör snabbt förvälla svampen innan man steker den. På så sätt bevarar man smaken. Det går också bra att skölja svamp utan att den förlorar smak. Allt detta enl. Jan Boris Möller i ett program på P1 på väg hem från svamputflykten.

Till slut en liten betraktelse ang. valutgången. Vi har haft många minoritetsregeringar genom tiderna. Alliansen behöver bara 2 röster från andra sidan för att få igenom sina förslag. Jag tror inte att situationen är så allvarlig som framförallt kvällspressen vill påskina.

Vad tror du, käre läsare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar