söndag 4 april 2010

Påsken 2010

Visst är Elise en duktig fotograf.
Nästan alla samlade.

Delar av buffén
Oscar den II:es tårta a´la Monica Ahlberg
Ägg är vackert och gott
Årets påskpresent.

Nästan hela familjen samlades traditionsenligt på påskafton. Nettan och Kalle var på 25 års kalas.

Kerstin tillbringade nästan 2 dagar i köket. Då tillagade hon också oxfilé Wellington som vi bjöd Nettan och Kalle på långfredagen. Tufft jobbat! Det kändes i hennes ben efter att ha stått så länge vid grytorna.

Årets buffé i stora drag: Branteviksill, kräftsill, senapssill, stekt inlagd sill, kryddsill, ägghalvor som på bild ovan, gravad lax med romsås, kaviarmousse, köttbullar, vegetariska köttbullar, grönsakspaj, vegetarisk caneoli, marinerad fläskfilé ostbricka.

Det ser ut som att vi är 7 pers. vid bordet (jag står ju bakom kameran) men egentligen var vi 8. Fr. o. m. den 3:e april är det skarpt läge för tillökning i Laröd. Läget är såpass skarpt att vattnet gick i natt och just nu i skrivande stund, den 4 april kl 14, ligger Katarina inlagd på förlossningen. Inom ett dygn lär det hända saker! Vi väntar med spänning.

För övrigt segar sig dagen fram med regnrusk, blåst och 4 grader. Hoppas det upphör framåt sen eftermiddag så att man kan gå ut en sväng.

Idag skulle man kunna ägna sig åt det senaste sättet att handla med aktier. Man låter en supersnabb dator göra jobbet. Den köper och säljer inom en millisekund. Minsta öre en aktie ändrar kurs reagerar datorn på och då köper och säljer den blixtsnabbt. Erik Penser investerade 41 mille i denna tekniken för ett par år sedan och har redan tjänat upp emot en ½ miljard på den investeringen. Bolaget som jobbar med tekniken gjorde en vinst på 1,4 miljarder i fjol. Dom har 34 anställda. Man kan inte annat än beundra de stora och smarta grabbarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar