fredag 14 maj 2021

Lived pau lanned

EN QR kod till kaffebryggarens bruksanvisning som jag inte fick att fungera

Det är inte bara skogen som är vacker

Teknikrummet på Hagen

Dubbla påskliljor från lökar utanför som måste vara runt 200 år gamla

'Livet på landet är behagligt skiftande från stopp i vattenförsörjningen till vila med en god bok i solstolen.

Det hade inte gått många timmar efter ankomst till paradiset förrän vi kunde konstatera att det kom inget vatten ur kranarna. Vad gör man då? Jo, man ringer nestorn i Trelleborg som har varit med om och jobbat hårt med renoveringen av stugan. Den mångkunnige nestorn heter KNUT!
Vid telefonkontakt fick jag besked om att ta fram en stor skiftnyckel och skruva loss slangen på den röda tanken som syns på bild. Det heter expansionskärl. Där var helt enkelt för mycket vatten i kärlet. Det skall vara halvfullt men nu var det helfullt och pumpen orkade inte få upp trycket. Efter ca 30 minuter hade den "kluckat" ut tillräckligt med vatten. Slangen skruvades åter på - pumpen startades, trycket steg och vattnet rann åter i kranarna. Nu hade man lärt sig något nytt.

Nu inträffade en god bok i solstolen.

Det har också blivit en vända till tippen. Mössen hade kalasa på alla presenningarna över utemöblerna.
Även vaxduken hade avnjutits av de små gnagarna.

Vad skulle jag med bruksanvisningen till kaffebryggaren då? Jo, jag hade tryckt på avkalkningsknappen i tron om att jag stängde av den. För att få stopp på den proceduren krävdes en titt i boken. Undertecknad fick hjälp via nätet och avkalkningen kunde nu avslutas och allt blev frid och fröjd igen.

Nu kommer strax värdfolket  på middag. Det blir ugnsbakad lax med späd sparris och andra godsaker. Till efterrätt blir det jordgubb/rabarberpaj med vaniljsås.

Det går aldrig någon nöd på oss här på Hagen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar