måndag 13 juli 2020

-Trots allt, händer det ett och annat


Två godingar




Här skall det åkas linbana fritt hängande i luften. Tuffingen tvekar inte en sekund. Man hann inte räkna till tre innan den unga damen gav sig iväg bland trädtopparna.









Diplomutdelning i seglarskolan



En stolt liten tjej. Nu får Pappa köpa en rejäl segelbåt också!

Fikapaus bland blåbärssnåren i Svinstorp

De sista dagarna har varit fulla av aktiviteter. Det krävs, annars går man under av tristess. Bilderna talar för sig själva. Blåbär finns det gott om, nu vänt ar vi bara på att få se kantarellerna. Vädret har och är gynnsamt för svampen: Ömsom regn och ömsom sol men för en värmeälskande skåning, lite för kallt.

I pipelinen ligger nu:
 Inköp av gurkor för inläggning. Det blir gårdsbutiken i Rydebäck
Inköp av kaffekavringar att ta med till Småland (Hagen). Köps på Pilshults gårdsbutik.
Inköp av lantägg i den blå boden i Döshult.
Besök hos vännen Torsten i morgon. Han vill beskära träd och buskar och undertecknad har kopplat in 55+
På onsdag skall bilen till besiktning. Det tar verkstaden hand om i form av en rejäl genomgång före. Det känns tryggt.

I dessa dagar är det hårdbevakning av börsen som gäller. Det är dags för kvartalsrapporter. En del pessimister tror att vi kommer att få uppleva ett börsras, men det tror inte jag.Anledningen till det är att man har ju inga förväntningar på några lysande resultat, helt enkelt. En del av de stora företagen har redan nu flaggat för en hyfsad uppgång. "The bottom is nådd". Man måste vara optimist.

Undertecknad hade nämligen tänkt sig att byta glasögon framöver. De gamla har gjort sitt och synen och sikten genom glasen är inte den bästa . Detta har även påpekats av Frun. Det är en dyr historia så med en positiv börs, känns det bättre med en investering som denna.

Mer i pipelinen är Giro d´Mölle någon gång under första halvan av augusti. Tills dess gäller att träna upp flåset. Något besked om hälsotillståndet har ännu ej inkommit från husläkaren, men det känns ganska bra. Nämn det prov man inte har tagit inkl. ultraljud på hjärtat. Under ultraljudsupptagningen lät det ibland från hjärtat precis som när man rytmiskt slabbar runt med handen i gyttjepöl. Sköterskan som utförde "ljudtestet" reagerade inte negativt, så jag antar att skall låta såhär i vissa lägen..

Nu skall det äldre herren bege sig ut i naturen och cykla en träningsrunda. Alltmedan Frun ger sig ut på promenad med en väninna..

Det är mycket nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar