söndag 27 oktober 2019

Trafikverket

Bildresultat för trafikverket

Några av mina tillförlitliga källor låter meddela att Trafikverket har ansökt om utskänkningstillstånd av alkoholhaltiga drycker. Tanken är att legalisera en redan pågående verksamhet vid bygget av Mälarbanan som f.ö. nu skall döpas om till Fyllebanan.
I ansökan finns också en önskan om att få servera kylda alkoholdrycker direkt från automat eftersom man vill spara in på personal. Man söker också ett undantag från att servera varm mat i samband med öl/spritserveringen. Jordnötter anses vara tillräckligt.

Normala tider för ett tillstånd är mellan 11.00 och fram till 01.00. I ansökan vill man ha tillstånd för servering under hela dygnet eftersom kunderna är verksamma under dygnets alla timmar.Trafikverket vill dessutom ha tillstånd att servera utanför själva kontors/barbyggnaden. Ett så kallat utökat tillstånd. Här avses alla deras mobila enheter verksamma i närområder som man vill utrusta med spritautomater. En mobil enhet kan vara en grävmaskin, bumper, traktor, lastbil eller annan tung transportutrustning.

Något tillstånd för servering av vin är inte aktuellt eftersom efterfrågan icke finns f.n.

Namnet på verksamheten kommer att var AB Trafikrestauranger ( ett gammalt SJ koncept)

Exempel på drinkar:

Finsk busgrogg:
En nästan full sejdel med starköl spetsad med 12 cl brännvin som blandas direkt ner i ölen.

Brölare:
Ca 20 cl vodka smaksatt med 1ml hallonsoda. Serveras endast mellan 02.00 och 06.00

Bumperdumper:
24 cl renat brännvin med en tunn skiva citron som smaksättning

Från Trafikverkets sida finns inget vinstintresse i verksamheten utan den är tänkt som en ren personalvårdande åtgärd. All försäljning kommer att ske till självkostnadspris. Personalen som behövs i verksamheten betalas in natura. Det måste dock alltid finnas en person som är nykter och kan starta upp alla fordon på morgonen med alkolås.

Man avsäger sig också all gratis utbildning i alkoholhantering hos tillståndsgivande myndighet eftersom man anser sig redan ha tillräcklig kunskap.

Kommer deras ansökan att gå igenom? Förmodligen, en byråkrat "sänker" aldrig en annan byråkrat...

Är denna rapport sann? Det får du själv avgöra, men Trafikverkets spritverksamhet på en av sina arbetsplatser är klandervärt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar