lördag 26 oktober 2019

Suchi på Tokyo 15


Bildresultat för tokyo 15

Vårt bord. (tryffelmajonäs till vänster)



Nu har det varit premiär med suchi till middag. Det finns de som hävdar att Tokyo 15 på Drottninggatan i lilla Helsingborg ligger i världstopp i denna genren. Det är bara det att grabbarna från Michelin och andra resande i matupplevelser ännu inte har upptäckt denna pärla. Inte nog med att deras anrättningar håller högsta klass både när det gäller utseende och smak. Dessutom ligger personalen på topp både när det gäller bemötande och kunskap om det som de håller på med.

Vårt stora barnbarn ( 20 vårar) älskar suchi och har ätit det i Köpenhamn, London, Amsterdam, Sydafrika, Australien och säkert på ännu fler platser, men hon hävdar bestämt att Tokyo 15 har den bästa suchin

Det äldre paret från Fridas gata hade ingen som helst uppfattning om vad man skulle välja, men här fick vi god hjälp av en glad servitris.På ett ungefär blev det: rullar med bl a knaprigt ankskinn, marinerade räkor o.s.v. med alla tillbehör som wasabi, soya, sjögräs etc. Totalt 24 små rullar.
Crispy Duck Pankofriterad anka med gurka & nori. Toppad med avokado, jordnötter & hoisinsås.
Shrimp Tempura Tempurafriterade räkor med avokado & nori. Toppad med chiliaioli, teriyakisås & krispig panko.
Vi fick en variation till, men mitt minne sviker mig om vad det var. Vi fick i alla fall 8 rullar av varje slag.
Allt sköljdes ner med svalt vittvin.
Surf`n Turf Tempurafriterade räkor med avokado & nori. Toppad med biffcarpaccio, balsamico glasyr, truffle mayo & krispig panko. Surf and turf blev det inte denna gången, men många hävdar att det är en höjdare.
Pannacotta - mäktig sak med jordnötssmör i botten avslutade den läckra middagen. Frun ansåg att man kunde bytt ut smöret mot lite friska bär. Det blev något mäktigt med smöret och det kan jag hålla med om.

Allt lagas a la minute! Här står kockarna inte på eftermiddagen eller dagen innan och anrättar maten inför kvällen.

Vi anlände kl. 18 och då var det fullsatt. Det blev ett antal sittningar under kvällen. De har dessutom en omfattande take-away service. Det kom en jämn ström av folk hela kvällen och hämtade sin mat.

Hur som helst kommer det att vankas mera suchi i framtiden för paret på Fridas gata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar