onsdag 29 augusti 2018

Att köra hyrbil i Frankrike


Bildresultat för fortkörning


Att hyra bil och se sig om i Frankrike är en jättebra variant, men det kan få sina följder. Det har undertecknad fått erfara.

För ung. 3 veckor sedan kom det en räkning från biluthyraren (Hertz). Mitt konto blev belastat med EUR19,90 för en trafikförseelse. Jag tänkte att det var en felparkering eller något och lämnade det därhän.
Så var det inte. Det har jag fått erfara idag. I brevlådan damp det ner ett brev från en fransk trafikmyndighet. På franskt manér var det helt och hållet skrivet på franska. Dokumentationen var på 5 sidor.

Efter noggrann studie kunde man med sina skrala franska språkkunskaper lura ut att det handlade om en fortkörning från den 20 maj. Bilen hade framförts i 117km/hr i stället för tillåtna 110. Vid noggrann studie av debiteringen från Hertz visade det sig att det  bara var en administrationsavgift för ett de hade hanterat ärendet.

Om botet betalas inom 45 dagar vill de ha 45 EUR för förséelsen, men hur man skall göra för att betala, har jag inte lurat ut än. Väntar man tillräckligt länge med betalningen, tredubblas den
Finns det något avtal mellan Frankrike och Sverige betr. utmätning av böter? Det får vi ta reda på.

Reskamraten och tillika gammal polis är informerad och vi skall gemensamt försöka reda ut begreppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar