söndag 17 juni 2018

Resumé

Då var alla student- och andra examensfester avklarade. Både i Helsingborg och Trelleborg.
Har man ett antal barnbarn samt släkt i Trelleborg, blir det en hel festande. Det har varit hektiskt men kul.

Trädgården är redo för midsommarfirande med nyklippt häck och nylukade rabatter.

Midsommarafton blir mycket lugn på Fridas gata nr 115. Det  blir Frun och undertecknad som i lugn och ro avnjuter sillen och jordgubbarna med lämplig dryck därtill. På tal om dryck är det väl-laddat av den varan. Ungdomarna var tydligen ganska försiktiga under studentfesten och det blev en hel del över som nu har sålts av till de närmast sörjande till ett facilt pris. Det mesta var inhandlat på någon eller några av Stenalines färjor.

Det skall fixas lite i diverse trädgårdar inför midsommar i nästa vecka. 55 plussaren har inte bokat så upp så mycket, så det blir ganska lugnt.

LITE VÄRLDSPOLITIK.

Trumph införde till slut strafftullarna för kineserna. Det blev 25% på allt stålet därifrån. Han har inte fattat att vi lever i en värld numera som bygger på samspel mellan länderna. Jag tror inte att han kommer att lyckas med att hans egen stålindustri skall kunna förse den amerikanska marknaden med stål av hög kvalité. Stålindustrin i USA är inte den allra mest moderna på världsmarknaden. Det är kanske en förklaring på varför man har importerat en hel del stål, framför allt från Kina. Han biter sig själv i svansen!

LITE INRIKES POLITIK.

Nu har man byggt stora vindkraftverk i närheten av vårt älskade Hagen och Klinten. Nu hör man inte bara trädens/skogens sus, utan även ett ständigt sus från de jättelika installationerna. Jag säger:
Skrota vindkraften! Det är inte ett ekonomiskt försvarbart sätt att utvinna el. Det kostar oss skattebetalare en massa pengar för dessa ineffektiva, fula och störande anläggningar.
Satsa i stället på solkraft. Den är billig, effektiv och tyst.

Bildresultat för vindkraftverkNER MED VINDKRAFTEN!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar