tisdag 3 april 2018

Nu är våren här, verkar det som - några funderingar


Picknic och andmatning i Brunnsparken

Idag var det den första dagen som vi människor i NV Skåne kunde njuta av den varma vårsolen trots att vinden var lite småkall. Det gällde att hitta en solig och läig plats och det gjorde vi.

Denna blogg skall ju handla om diverse funderingar som ibland dyker upp i farbror bloggares huvud.

Jag har funderat över att risken för total ensamhet för oss moderna människor är överhängande.

Vi har slutat att gå till butikerna och handla och träffa och tala med butikspersonal och icke minst vänner. Du behöver heller inte gå på Reor längre och därmed riskera att träffa folk. Du fixar allt på nätet.

När gick vi till banken senast? För de flesta av oss,var det nog ett bra tag sedan. Allt sådant sköter vi hemifrån i all ensamhet framför datorn.

Hur många gamnackar finner vi inte sittande i grupp, alla i full gång med de sociala medierna utan att tala med varandra mer än att möjligtvis kommentera något från dessa media.

Det råder nästan total tystnad på bussar och tåg. Alla är upptagna med sina mobiler även där.

Numera dansar man varken tango eller foxtrot hållande om varandra på dansgolvet. Nej, nu står var och en och rör på sig ensam i sin egen dans. Här är det ingen pardans inte.

Numera behöver vi inte gå till doktorn. Han finns på nätet. Det är bara att ta fram mobilen så ställs diagnos och du  beställer via nätet på apoteket och vips är allt klart utan att du har behövt anstränga dig med att gå utanför dina fyra väggar och träffa en person fysiskt.

Det finns säkert fler exempel, men jag kommer inte ihåg fler.

Visst är det bra med våra moderna kommunikationsmedel, men ibland blir det lite för mycket a det "goda"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar