måndag 25 december 2017

Lillejulafton med malmbergbergbemarellmikkelborgåkerbergriddarström

























 Tomten hade lite svårt för att läsa alla rimmen, men fick hjälp.

 En läckert upplagd julbuffé



Då inföll äntligen den stora dopparedagen. Även i Skåne heter dagen så även vi skåningar normalt inte doppar i grytan. Uppe i Sverige gör man det för att inte kasta bort gamla brödskalkar och doppar dem därför i skinkspadet för  att göra dem ätliga.
I år avhölls firandet på Lövängsvägen 13 hos dotter med familj i ett regnigt och vintergrönt skånelandskap.

Ni för ursäkta om bilderna inte är i ordning, men ibland strular det till sig med bilder och annat. Det får vi bloggare leva med.

Hur som helst, huset var, och som sig bör, fyllt till bredden med läcker julmat och uppspelta barn.Tillsammans med liten hund väntades det spänt på att tomten skulle komma. Det sneglades på alla paket som låg under granen. Hunden nosade fram sitt väl inpackade julklappstuggben långt innan tomten anlände.

Efter maten kom då äntligen Tomten. Glädjen var stor både hos barnen och hunden. Jag har aldrig skådat en sådan glad och nyfiken hund.

Nu började paketöverösningen och det går inte att här berätta om allt som förärades de små. Inget av barnen visade någon rädsla för Tomten. Även om det var lite reserverat på sina håll.

Reportage från julaftonens danska tema, kommer senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar