söndag 10 januari 2016

Drömmar





 Bryggan på tomten med Sorredssjön i bakgrunden


Trädgården




Denna kulna, fuktiga och mulna dag tyckte undertecknad att vi skulle åka ut och titta på en drömplats i takten av Ljungbyhed, se bild.

Väl medvetna om att det ligger för långt ifrån alla nära och kära om man inte har ett alternativt boende i staden och råd till detta, åkte vi iväg.


Efter Klippan tog vi av mot Ljungbyhed, helt enligt beskrivningen. Efter några kilometer var vi plötsligt inne i Ljungbyhed och hade härmed missat målet som skulle ligga vid Sorredssjön. Väl på plats i en tätort, kom Frun på att vi behövde inhandla lite matvaror och en Hemköpsbutik hittades.I butiken frågade undertecknad en lokalinnevånare om adressen vi skulle till - nämligen Sjövägen vid den vackra Sorredssjön. Han visste precis och instruerade oss att köra ut från parkeringen - ner till krysset och ta av mot Perstorp. Efter Spången var man efter att par kilometer framme.

Vi körde mot krysset och väl där kunde vi konstatera att någon skylt till Perstorp fanns inte. Antingen var det Röstånga eller Klippan. Då tänkte vi att det rätta krysset låg säket åt andra hållet och vände tillbaka.
Väl där, konstaterade vi att det fanns ingen skylt till Perstorp där heller.
Då gav vi upp med att finna "drömstället". Tidigare hade vi testat vår GPS i telefonen, men den hittade inte önskad adress den heller.

Nu gav vi upp och vände kosan hemåt igen. Så kan det gå när man inte 1/ inte har tillräcklig lokalkännedom  2/ har ingen karta  3/ en GPS som inte hittar och 4/ en lokalinnevånare som inte vet att det inte står Perstorp i korsningen.

Det hade varit fint att ha en liten plats där man kan höra fåglarna kvittra och vinden susa i träden.
Staden i all ära men här har vi Österleden, E-6 och en hel del tung trafik som stör sus och kvitter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar