tisdag 8 september 2015

Rapport från kollektivet

 Lite avkoppling med hattparad i S Lökaröd
 Kalles pizzeria på Fridas gata
 Nej, detta är ingen stugby. Det är en del av lillasysters Monicas och hennes Per sommarboende  norr om Brösarps backar. Huvudbyggnaden har publicerats vid ett tidigare tillfälle.
 Hattparaden  fångad av en annan fotograf
 En av många installationer på ägorna
Passande skylt

I denna veckan tog vi ledigt några dagar och lämnade tvillingfamiljen ensamma på Fridas gata.
Resan gick till S Lökaröd norr om Brösarps backar till Fruns lillasyster och hennes Per. Där har de sitt fantastiska sommarställe. Det är inte utan att man blir sugen och skaffa något i de trakterna. Det bjöds god mat och dryck. Bättre kan det knappast bli. Storasyster med make fanns också på plats. Det fina vädret hjälpte också till att förgylla tillvaron.

I veckan som gick installerade sig Kalles pizza i köket på Fridas gata. Han bjöd på läcker stenbakad pizza med allehanda tillbehör. Med stenbakad menas en stor tung platta av sten som läggs i ugnen på högsta värme där pizzorna låter sig gräddas till läckra höjdare med olika toppings (eller vad det kallas)

Medaljens baksida, d.v.s hanteringen av saneringsarbetet efteråt, tillföll undertecknad. Det var ett ganska digert arbete och då ingick inte rengöring av ugn och sten. Den detaljen fixades dagen efter.
Saneringen tog nog sina modiga 2 timmar och del svett från seniorbefolkningen på Fridas gata.

Slutligen kan jag rapportera att nu fungerar det med att ladda bilder från min I phone till datorn. Lite mera meckigt än med med Windows 7, men man lär sig efterhand .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar