onsdag 29 juli 2015

Vår nya folksport och lite till

Vi har en ny folksport numera. Fler och fler blir kränkta av både det ena och det andra! Man kan undra vart vi är på väg.
Så sent som i förmiddags lyssnade jag  på P1 på en Dam som doktorerat.Oklart om det var i rubr. ämne, men man skulle kunna tro det. Hon ondgjorde sig över att flickstorlekar på kläder alltid var mindre än till pojkar. Detta ansåg hon vara diskriminerande för flickorna eftersom det gjorde det svårare för dem att röra sig fritt. MEN FÖR F-N KÖP STÖRRE STORLEKAR DÅ! Jeansen ansågs också vara för trånga. KÖP KILLJENAS DÅ!

Det är klart att folk känner sig mer och mer kränkta när Sveriges Radio släpper sådana tyckare.

Undertecknad har en familjemedlem som studerar till förskolelärare och hon bekräftar att strömningarna går åt det hållet som beskrivs ovan.

Snart stänger man kanske våra fängelser eftersom förvaringen där anses kränkande för våldtäktsmän, mördare, den organiserade kriminaliteten och andra tjuvar och banditer.

NYA ÄMNEN

Som pensionär för man en jäktad tillvaro. Nedan nämner jag några exempel.

1/ Vi har planer på att träffa goda vänner som har sommarboende på Österlen. Det verkar svårt under hela augusti. Till slut enades vi om att ses när sommaren kommer och det kan dröja.

2/ Syskon med tillbehörträff  även det på Österlen. Efter många om och men hittade vi en datum i september då alla hade tid. PUH
----------------
I går blev konsulten = undertecknad erbjuden 30% mer i lön av en bekant som bl.a. driver verksamhet inom häckklippning och allmän trädgårdsskötsel. Det är dock i väldigt liten omfattning jämfört med den nuvarande uppdragsgivaren. Vi får väl se hur det blir med detta.
Man kan ju konstatera att , trots uppnådd mogen ålder, är man efterfrågad på arbetsmarknaden.
Detta till trots att många ungdomar går utan jobb. Hur kan det komma sig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar