söndag 25 maj 2014

Hagen


 Vätskepaus under skogspromenad.
 Det ser ut som om vi grillade, men det blåste för mycket för det.
 Vi skulle hjälpa hemmansägaren att vända på båten, men vi blev sena eftersom det valdes fel väg ner till sjön. Båten hade vänt själv innan  vår ankomst.






Så blev det äntligen dags för årets första besök på Hagen i mörkaste Småland, fast det var väldigt ljust denna gången med strålande solsken och varmt och gott.De tre systrarna med resp. njöt i fulla drag under ett par dagar. Abstinensen som undertecknad drabbas av om det blir för långt mellan besöken, var som bortblåst.

Som vanligt lagades och åts god mat och dryck så det får väl bli sträng och sund diet denna veckan.

Vädrets makter var med oss hela tiden och det var som om högsommaren hade kommit. Undantaget var ett kraftigt åskväder som drog över oss ena natten. Alla var uppe inkl. undertecknad som dock sov djupt när det åskade som värst. På morgonen konstaterade storasyster att mormors gamla radio hade lagt av p,g.a.ovädret. Det ristes  i apparaten och trycktes på alla knappar, men den var död. Undertecknad tog tag i problemet och ställde om från CD till radio samt höjde volymen. Därefter kunde vi alla lyssna på melodikrysset. Så kan det bli ibland.

Trots att det ,enligt lokalbefolkningen ,skulle var mycket älg i markerna, såg vi inga. Dom måste vara rädda för skåningar.

Titta noga på de tre nedersta bilderna och memorera. Strax skall det skogas och det kommer att bli mer öppna landskap. Så fungerar ett skogsbruk.

PS Gentlemannen i svart T-shirt på översta bilden håller på Liverpool, vilket inte värden gör. Det blev en hel diskussion kring detta. Givetvis under vänskapliga former till skillnad från vissa andra sammanhang i fotboll. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar