torsdag 1 maj 2014

1:a majfirandet på Fridas gata 115


Fika vid havet
Ett stilleben från Kåseberga


Varmrökt lax från Kåseberga tillsammans med svensk nypotatis och sparris


En  del människor draperar sig i röd fana och bemängdigar (nytt ord) ett demonstrationståg.

Det gjorde inte invånarna på nr 115. Dom satte sig i bilen och begav sig till Österlen
Första anhalten var Kåseberga för inköp av varmrökt lax och intag av medhavd fika.
Nästa mål var någon loppis i Hammenhög. På vägen dit dök det upp en skylt som upplyste om färsk sparris till försäljning i en gårdsbutik. Chauffören ställde sig på bromsen. En kvart senare lämnade vi gården med 170 kr mindre i börsen men i påsen hade vi sparris, några färskpotatisar och 6 st äkta lantägg från samma gård. Någon loppis i Hammenhög hittades aldrig.

Färden gick vidare norrut och målet var att hälsa på lillasyster. Någon föravisering kunde inte göras eftersom mobilerna fungerar dåligt uppe Lökaröd. I Kivik inhandlades lite olika sorters äpplemust och ett gäng marmeladburkar.

Väl framme i Lökaröd blev vi ändå mycket välkomna och det blev mysig fika på solig altan i sällskap av ett mångfald småfåglar och en och annan ekorre. Samtidigt fick vi reda på att HIF ledde mot MFF med 1-0 (matchen slutade  2-0 till HIF) Bästa lag vinner alltid.

På vägen hem gjordes en sväng ner om Lillehemsvännernas sommarboende, men där var redan en massa folk på besök så vi vände kylaren åter mot Helsingborg och en läcker kvällsmåltid. Gissa vad!

Man inte precis kalla det för en budgetmiddag. Det gick ju åt lite bränsle också, men det kan det vara värt. CARPE DIEM!

2 kommentarer:

  1. Det är förbjudet att inte stanna och gå in och i alla fall säga goddag, när man är i Lillehem. Det var bara sonen och 2 sonsöner som var på besök. Till vår kvällsmat hade vi också sparris dock inte inköpt på Österlen.
    Till lunchen 1:a maj åt vi nässel och ramslökssoppa och den var riktigt god. Den äldre av sonsönerna 7 år fick smaka på den idag och han tyckte också att den var god.
    Nu är vi i Hbg igen.

    SvaraRadera
  2. Hemskt ledsen för att vi bröt mot de lokala bestämmelserna, men vi är lite blyga av oss.
    Nästa gång vet vi bättre.

    SvaraRadera