lördag 22 mars 2014

Lägesrapport och några funderingar

Ett glatt matlagningsgäng. Mer om detta på www.brortillbror.blogspot.com

Som konsult blir det allt mindre och mindre fritid, men när den väl inträffar är det väldans trevligt, se ovan.

När det våras börjar telefonerna gå varma från folk som vill röja upp i sina trädgårdar. Nu är det full fart på konsulten. Det är allt från högtryckstvättning av altan till uppsättning av persienner. En kolonilott som inte fått skötsel på 3 år har också fallit på min lott, s.a.s.

Några problem med att spendera den lilla extrainkomsten finns ej. Nyligen rasade motorn till vår markis.En ny kostar drygt 4000kr.Det är inte svårt att hålla sig för skratt i ett sådant läge.

I torsdags kl. 07.30 gjorde jag min självdeklaration. Förmodligen som en av de första i landet. Det visade sig att dessutom att några tusen kommer att betalas tillbaka på skatten. Genast kom det lite plåster på såren för den pajade motorn.

För övrigt har vår matberedare lagt av. Efter en titt i instruktionsboken, kunde undertecknad  konstatera det var bara att trycka in överbelastningsskyddet igen. En skiss visade att den satt undertill. Problemet var bara att något slikt skydd finns inte på vår maskin. Så kan det gå. T.v. finns det således ingen matberedare på Fridas gata. Dags för ett plåster till?

Dagens ordvits:
Inte ett dugg = ösregn

Nu blir det inte mer idag. I kväll firar vi en 30 årig familjemedlem med läcker mat och dryck.
Klockan är nu 11.00 och det skramlar redan i köket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar