söndag 2 juni 2013

mormor och morfar





I går fick vi ligga och dra oss ända till kl 04.50. Yngsta barnbarnet sov över och tyckte att det var dags att stiga upp då eftersom det var ljust ute. Ganska logiskt.

Vid den tidpunkten har barnprogrammen inte börjat och det gäller då att finna andra lösningar. En gammal DVD med Tom & Jerry sattes på och roade det lilla barnet precis som alla andra barn har blivit roade de sista 50 åren av just dessa två ärkefiender. Alltmedan filmen visades föll morfar in i en lagom lätt slummer i soffan bredvid.

Framåt kl. 8 gav vi oss ut i det strålande sommarvädret. Folk i allmänhet sov fortfarande.Traktens lekplatser besöktes, barnet var vid gott humör och morfar började vakna till liv mer och mer. Det var en otroligt vacker morgon i strålande solsken och alla fåglarna sjungande i dur.

Senare besökte vi Helsingborgs djurpar (f.d. Fågelparken), se bilder. Ett mycket uppskattad aktivitet.

Vid lunchtid överlämnades ett sovande barn till sina föräldrar och morföräldrarna kunde dra sig tillbaka och ta en välbehövlig middagslur på altanen.

Dagen avslutades på Vikingstrand där vi åt skagenröra, fantastiska lammracks med rostad vitlökscrême och inkokta rabarber, vaniljpannacotta, sorbet, crunch & jordgubbsskum tillsammans med en god flaska Ripasso. För er som inte känner till det så är det rest. Bara vara som driver krogen.
Det blev dyrt, men var värt varenda krona och krogen rekommenderas härmed å det varmaste.
Traditionsenligt glömde vi dessutom ett paraply.

Livet är, trots glömda paraplyer, för det mesta ganska skönt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar