onsdag 7 december 2011

Köpenhamn


 Snygg dekor

 Intresset låg inte på topp hela tiden



 Läcker exponering av smycken

 Passar kanske bra till lutfisken?





 Illums skyltfönster
 Ännu mera Illum
 Halvtaskiga räkmackor
 Undertecknad åt en läcker sillamacka

 Provsmakningen på Kentucky Fried Chicken var ingen höjdare
 Maggos buljongkokta fläskkött på Hard Rock Café var ingen höjdare det heller. Vi andra var nöjda
En ruskig decembermorgon kl 08.30 löstes det en duo tur och retur mellan Humlegården och Köpenhamn till en kostnad av knappt 300kr. Hyfsat pris, tyckte vi.

Som synes handlade besöket till stor del av ett besök på Kongl. Dansks butik på Ströget med alla deras dukningar. En del ger kanske lite inspiration inför den egna juldukningen. Möjligtvis kan bordet med alla de stora kulorna ge problem med platsen för det som allt egentligen handlar om, nämligen mat och dryck. Det kan kanske vara lämpligt för bantare och dem som inte dricker något alls vid bordet. Det finns ju kranvatten i köket. Kranvatten heter f.ö. "postevand" på danska, så vet ni det.

Det blev ett antal butiksbesök, som t.ex. Systrarna Grön på Ströget, som vi kallar dom, Illum, Magasin etc.

Lunchen ville vi egentligen inta hos Ida Davidsen, men hon hade tyvärr fullbokat. I stället blev det en smörrebrödssylta intill ( dom med räkmackorna). För undertecknad kändes sillen mer rätt och den var precis som en dansk sillamacka skall smaka.

Efter en hel dag i ett julpyntat men blåsigt, regnigt och kallt Köpenhamn återvände sällskapet nöjda  och glada (utom möjligtvis en av oss som inte fick riktigt god mat en enda gång under dagen) och klockan var nästan läggdags när vi åter var hemma på Humlegården.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar